Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Crop top: Která z celebrit v něm vypadá stylově, a kdo naopak lacině?

6. června 2023 | 06:00

Krátký top s délkou končící většinou v pase se pohybuje na tenké hranici vkusu. Pokud se však nedopustíte několika zásadních stylistických chyb, bude věrným letním základem vašeho šatníku. Které české krásky ho oblékly s grácií a kdo se s ním dopustil módního faux-pas?

Krátké tričko či tílko odráží módu 90. let i přelomu milénií, dobu, jež je nevyčerpatelnou studnicí módy. Dominantní trendy tehdejší doby tak po dvou dekádách přijímáme s otevřenou náručí, prošly však značnou inovací stylu. Do popředí zájmu se dostal především onen crop top, ke kterému však mnohé z nás přistupují s červeně blikající výstrahou.

Krátký vrchní díl ale není vhodný pouze pro pomyslně dokonalé, vysportované postavy s viditelným six packem. Ba naopak. Sluší ženám i výraznějších křivek, což dokazuje i dominikánská plus size modelka Denise Mercedes, která již delší dobu bojuje za ženy různých velikostí, ale i tvarů. A právě crop top se hojně objevuje i v jejím stylingu. Kdo svým módním koktejlem pochybil, a kdo naopak ví, jak tento staronový kousek zařadit ke svému stávajícímu módnímu ansámblu?

Přílišná lacinost

Bývalá milenka Karla Schwarzenberga Jana Vopěnková dorazila na slavnostní otevření Aperol Spritz Terrace pražské restaurace Mánes velmi spoře oděná. Její styling totiž sestával z bílého kompletu opřeného o crop top a minisukni. Zvolené atributy však vypadaly jako dva kusy látky, čemuž napovídal i cípatý lem horního topu. K nim navíc zvolila kontrastní černé lodičky s ostrou špičkou a lesklé doplňky v podobě opulentního korálového náhrdelníku a visacích náušnic. Onen styling tak netvořil důstojný ekvivalent události.

Které další devadesátkové trendy se vrací na módní scénu? Na to se podívejte ve videu: 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Dopamine Dressing

Na totožné události se však objevily i vkusné kombinace s tímto krátkým topem. Přítelkyně Matyáše Hložka Kamila Pavlíčková totiž předvedla správnou bilanci módního mixu. Pokud totiž volíte crop top s odhalujícím se bříškem, symbiózu bude tvořit s vysokým pasem dolních dílů. Zejména s palazzo kalhotami, které zvolila i půvabná fitness trenérka. Nepochybila ani u barevných kombinací. Za pomoci kombinace šťavnaté oranžové s něžnou růžovou docílila trendu dopaminového oblékání, čímž hraje na strunu pozitivní nálady nejen té své, ale i ostatních.

Svěží závan

Tolik mladistvý, tolik svěží look předvedla Emma Smetana. Na společenskou událost v rámci Dne dětí zvolila bílý crop top, který zkombinovala s béžovými šortkami s lehce vyšším pasem. Na něj navíc navrstvila ovesized košili v blankytné modři a v konečném finiši vše doplnila evergreenovými bílými teniskami, z nichž rošťácky vykukovaly ponožky.

Dámské topy za nejvýhodnější ceny vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Další looky s crop topy, ale i jinou letní inspiraci celebrit naleznete ve fotogalerii.

Autor: Žaneta Podlahová