Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Které trendy ovládly korunovaci? O jeden se postarala malá Charlotte!

6. května 2023 | 19:10

Korunovace vedle slavnostní ceremonie naservírovala módní koktejl s aktuálními trendy sezony. Které dámy excelovaly svým výběrem? Jednou z hlavních parádnic se však stala osmiletá princezna z Walesu!

Při korunovaci nebyla upřena pozornost jen na krále a královnu, ale i na další členy královské rodiny, významné panovnice, ženy vysoce postavené ve společnosti, ale i na celebrity. Zrak byl upřen zejména na Kate, která oblékla šaty z dílny Alexandra McQueena.

Video se připravuje ...
Král a královna poprvé z balkonu paláce! • VIDEO: Blesk TV a Reuters

Baletní estetika

Podobné šaty v barvě slonové kosti doplněné o sofistikovaný plášť oblékla i její osmiletá dcera princezna Charlotte. Stejně jako u Kate byly ozvláštněny květinovou výšivkou, která vzdávala hold čtyřem národům Velké Británie. K šatům obula bílé balerínky s elegantním páskem přes nárt, čímž připomínaly baletní piškoty. A právě baletní estetika, ve kterou se přerodila tato nadčasová obuv, je hlavním tahounem sezony.

Peplum silueta

Španělská královna pak byla jednou z nejlépe obléknutých dam. Pozornost si získala sukňovým kostýmkem v sytě růžové barvě značky Carolina Herrera. Top dominoval svou peplum siluetou, která se ne vždy těšila velké oblibě. Tato rozšířená silueta, která vzniká v pase zejména opulentním, vyčnívajícím volánem s dramatickým důrazem na ženský pas, je jedním z aktuálních trendů, které raketově stouply do módních výšin. Více o něm se dočtete v našem článku zde:

Moderní fuchsiová

Jeden z nejvýraznějších modelů oblékla princezna Beatrice. Zářila totiž na dálku midi šaty značky Beulah London, které dominovaly svou saturovanou fuchsiovou barvou, jež se těší nebývalé oblibě. Ženské, lichotivé siluetě nahrávaly výrazný opasek i balonové rukávy.

Ve znamení doplňků

Vedle opulentních klobouků, fascinátorů, čelenek i okázalých šperků jednoznačně bodovaly rukavičky. Dlouhé operní navlékla zpěvačka Katy Perry, ozvláštnily jí šeříkový sukňový kostýmek od Vivienne Westwood. Dalším poutavým atributem pak byla 3D květina na živůtku, která taktéž zaujímá hlasitou pozici mezi hot trendy. Na harmonickou lila barvu nevsadila jen známá americká zpěvačka, ale i naše první dáma Eva Pavlová. Podrobnější informace naleznete v našem článku:

Na další skvostné looky z korunovace se podívejte do fotogalerie:

Autor: Žaneta Podlahová