Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Volání jara: 30 kabelek ve svěžích barvách, ze kterých budete mít problém vybrat jedinou

10. března 2023 | 06:00

Kabelky mají jedinečnou schopnost ozvláštnit i docela nudný outfit. A náš výběr opřený o aktuální trendy toto tvrzení jen zpečeťuje. Jaké klíčové styly sehrají tu nejzásadnější roli? Vyhraje klasika, micro trend nebo jejich dokonalé splynutí?

Klíčové jarní trendy, které začínají pomalu, ale jistě zesilovat ve své intenzitě, se promítají i v těch nejdůležitějších doplňcích – v našich neřestech a slabinách v podobě kabelek. Ani je totiž neminuly hlavní cool atributy jako glamour chic, metalické odlesky či svěží tóny citrusů. Které další styly ovládnou nejen jarní sezonu?

Jaké další doplňky vás letos osloví? Na to se podívejte ve videu:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Zpět v čase

Y2K móda z přelomu tisíciletí, jež hlásí velký comeback, se nevyhne ani kabelkám. Především denim, štras i metalické odlesky budou na vrcholu této módní agendy. A když se bavíme o metalickém lesku, nemyslíme tím jen kovové odstíny stříbrné a zlaté, ale i signální růžové či akvamarínové odstíny. Denim si pak podmaníte na kabelkách menší velikosti ve tvaru půlměsíce, tedy typů baguette i bowling. Ano, čtete správně, kabelky inspirované tvarem tašek na bowling, pro něž jsou typické zaoblený tvar a krátká rukojeť, se opětovně hlásí o slovo.

Limeta, jež vládne citrusům

S jarem každoročně přichází hojné zastoupení pastelových barev – od kouzelné Baby Blue přes romantickou šeříkovou až po cukrovou růžovou. Letos jim však bude konkurovat svěží barva limetky a nebude jedinou barvou citrusů, která se bude přít o vaši pozornost. Na optimistickou vlnu vás totiž navedou i šťavnatá pomerančová nebo zářivá citrusová.

Velká a ještě větší

Nebojte se, nepřijdete ani o nadčasovou shopper bag – opravdu velkou kabelku, která je jedním z nejpraktičtějších modelů. Pojme totiž váš kosmetický arzenál, notebook, peněženku i krabičku s obědem. Poděkujete jí především u kasy, když opět zjistíte, že jste si zapomněla svou nákupní látkovou doma. A tenhle pocit je zkrátka k nezaplacení, protože není provinilejšího pocitu, než když musíte sáhnout po igelitové tašce, není-li zrovna k dispozici ta papírová.

Micro trends

Mezi trendy nás zaujalo i několik micro záležitostí. Především květiny, které se z plochých vzorů transformovaly do 3D. Už minulý rok, zejména ve slavnostní vánoční a silvestrovský čas, nás lákaly v podobě ozdob na upnutých náhrdelnících, dekorovaly ale také asymetrické topy či šaty. Nyní jsou k vidění i na malých kabelkách do ruky. Dalším neopominutelným trendem jsou zvlněné či různě propletené reliéfy kabelek. Hranaté geometrické linie připomínající krabičku jsou pak posledním trendem v tomto kabelkovém průzkumu.

Sháníte novou kabelku na jaro za výhodnou cenu? Vyzkoušejte náš internetový srovnávač Zboží Dáma!

Tak která kabelka si vás letos obmotá kolem prstu? Na ty nejlepší, včetně cool ledvinek, se podívejte do naší fotogalerie.

Autor: Žaneta Podlahová