Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jaké boty vynesly milovnice módy na týdnu módy? Tyhle neomrzí ani po letech!

19. dubna 2023 | 16:45

Mercedes-Benz Prague Fashion Week kromě působivých kolekcí tamních designérů naservíroval notnou dávku inspirace ze street wearu, který se nesl na vlně nadčasovosti, avšak se závanem svěží iterace. Ikonické modely se tak protkaly spolu s jistou dávkou extravagance a invencí stylu a nejinak tomu bylo u obuvi. Jaké boty dominovaly pražskému street stylu?

Žhavé trendy se nepromítly jen na základech šatníku, ale pochopitelně i botníku, kdy na výběru bot promítlo nepříliš příznivé počasí hrající do karet jarnímu módu. Hlavní cenu získaly svůdné kovbojské boty evokující nespoutanou divokost, rozvernost, ale i ryzí ženskost, jejichž výběr byl jistě podmaněn nejen aprílovým počasím, ale i chuchelským závodištěm. Vkusně doplňovaly denimové maxi sukně se sexy rozparky v kombinaci oversized sak, ale i vzdušné kaskádové šaty s hranatým výstřihem, které se vyjímaly na hvězdě seriálu Sex O’Clock, herečce Sáře Korbelové. Vedle it shoes, jež jsou skvělou volbou pro přechodné období, se objevilo hned několik ikon ze světa trendy obuvi. Které si ukrojily naši největší pozornost?

Jarní boty za skvělé ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Tip na video: Jaké další doplňky vládnou aktuálním trendům? 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Zostra!

Lodičky s ostrou špičkou jsou věrnou společenskou obuví, která vytvoří z každého looku naleštěný vzhled bez námahy. Navíc díky svému tvaru opticky prodlužuje, a tedy zeštíhluje postavu. Ostrá špička byla k vidění nejen na klasických jehlových lodičkách s puncem čiré elegance, ale i na průhledných nižších podpatcích, denimových balerínách dekorovanými štrasovými aplikacemi v podobě mašlí či kotníkových ponožkových botách. Kromě již zmíněných atributů je zdobily signální neonové odstíny i metalické odlesky.

Věrné boty s přívlastkem

Dalšími botami, které obstály ve zkoušce času, jsou mokasíny a těší se větší oblibě než kdy dříve. Jejich přitažlivost se totiž snoubí s pohodlím, a díky zajímavým prvkům, jako masivní podrážka či kovové řetízky z nich vytvořily doslovný módní kult. Ozvláštnily kalhoty či sukně, ze kterých navíc často rošťácky vykukovaly dlouhé ponožky. Ano, čtete správně, mokasíny + ponožky = ultra cool kombo!

Baletní romance

Ani na pražském fashion weeku nechyběly balerínky s baletní estetikou, které se staly hlavními tahouny světových týdnů módy. Klasické baleríny se přeměnily v exkluzivní baletní obuv po tom, co nám značka Miu Miu naservírovala minulý rok na jaře boty à la baletní piškoty. Na tuhle notu se naladily i další luxusní brandy a návrháři v nových kolekcích pro jaro a léto 2023. Především irská módní návrhářka Simone Rocha představila tuto něžnou baletní estetiku ve své přehlídce, která nevyznívala působivě jen skrze boty, ale i prostřednictvím šatů a okázalých svrchníků. Více o tomto trendu se dozvíte v našem článku zde:

Jaké další boty ovládly pražský street wear? To vám odhalí fotografie, které zachytila exkluzivně pro Blesk pro ženy fotografka Rozálie Růžičková.

Autor: Žaneta Podlahová