Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Asymetrie je žhavým trendem sezony: Tento střih lichotí všem postavám!

23. března 2023 | 06:00

Asymetrický střih je jedním z hlavních tahounů této sezony. Je zábavný, dodává vzhledu jistou dávku zajímavosti a je lichotivý ke všem typům postavy. To však nejsou jediné výhody, které šikmá silueta skýtá. Proč se těší takové oblibě?

Asymetrická silueta představuje diagonální, šikmě střižený lem, který propůjčuje vzhledu jistou dramatičnost a exkluzivitu zároveň. Tento střih v širokém záběru pojímá šikmě střižené topy přes jedno rameno, asymetrické šaty, body, overaly, košile, trička, co-ord sety, ale i ostře střižené sukně.

Které barvy povedou jarní sezonu? To se dozvíte ve videu: 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Asymetrie 2023

Tato silueta je letos navíc podpořena 3D květinami, které zaujmou svou opulentností. Více o těchto prostorově výrazných florálních motivech se můžete dočíst v našem článku zde:

Asymetrický střih kromě 3D květin letos doprovází i okázalé výšivky, svěží syté barvy v odstínu limety, fuchsie, šafránu, nebudou však přirozeně chybět ani střízlivější naturální tóny či něžné pastelové barvy.

Stěžejní superlativa

Ačkoliv asymetrie obzvláště letos nabírá na své intenzitě, na módní scéně se drží léta. A není divu, skýtá totiž mnoho superlativ. Kromě toho, že propůjčí každému vzhledu o dost zajímavější charakter, je také vhodná pro všechny typy postav. Dynamický šikmý střih totiž opticky prodlužuje, tedy zeštíhluje postavu, a tak potěší ženy s výraznějšími křivkami i dámy s nižším vzrůstem. A ve výčtu výhod ještě nejsme u konce. Jakýkoliv vzhled navíc omladí, dodá mu kýžený šmrnc, a navíc tvoří vyrovnanou hranici mezi elegancí, extravagancí i formalitou.

Cool kombo

Pokud jste se zamilovala především do topu či trička s tímto střihem, dokonalou symbiózu bude tvořit s širokými palazzo kalhotami nebo denimovou dlouhou sukní. Doplňte tento look oversized blazerem a máte outfit vhodný do kanceláře, který si s nudou rozhodně netyká. Čeká-li vás párty, místo denimové sukně rovného střihu vsaďte na obráceně šikmý střih oproti vrchnímu dílu. Budete nepřehlédnutelná! Na inspiraci se podívejte do naší fotogalerie.

Originální kousky s asymetrickým střihem vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová