Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Nejžhavější trendy z Prague Fashion Weeku: Tyhle potěší většinu z vás!

18. dubna 2023 | 16:30

Zbrusu nová edice Mercedes-Benz Prague Fashion Week přenesla veškeré dění do pražské Chuchle, která se z koňského závodiště proměnila v módní dostihy. Které trendy, jež vynesly známé influencerky a celebrity, se umístily na pomyslné bedně vítězů?

Chuchelským závodištěm místo koní proběhli milovníci módy, kteří se postarali o svou separátní show. Které trendy ukořistily naši největší pozornost? Račte se inspirovat tím nejlepším street stylem, který zachytila exkluzivně pro Blesk pro ženy fotografka Rozálie Růžičková.

Tip na video: Co prozradila o zákulisí přehlídky Michaela Kováčika Aneta Vignerová? 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Ina T., Lukáš Červený

Posedlost denimem

Denim s nástupem jara zesílil ve své intenzitě a zamíchal módními kartami. Stal se totiž jedním z nejzvučnějších aktuálních trendů, protkal se s nostalgií nultých let nového tisíciletí. Denimové kousky se totiž po vzoru Britney Spears a Justina Timberlakea z roku 2001 vzájemně mísí mezi sebou, čímž dávají vzniknout cool kombinacím posedlým džínovinou. Více o tomto trendu se dozvíte v našem článku zde:

Exkluzivní džínovou symbiózu předvedla Emma Smetana s Jordanem Hajem, a to zraky poutajícím patchworkem. Ten se vyjímal na širokých wide leg džínách, které Emma doplnila o košili v cropped délce a černou oversized biker bundu. Z nadčasových kousků ve svěží iteraci tak vykřesala mnoho.

O působivou džínovou souhru s důrazem na ženskost se postarala youtuberka Bé Hà Nguyen s co-ord setem z dílny designérky Terezy Rosalie Kladošové. Separé midi sukni s efektním rozparkem a vysokým pasem spolu s crop topem s pompézními balonovými rukávy kombinovala s neonem. Konkrétně s ponožkovými kotníčkovými botami a malou kabelkou s rukojetí. Tmavá modř denimu se signálním odstínem limety byla nabíjející pastvou pro oči.

Vedle plejády džínových základů se vyjímaly i doplňky tohoto nadčasového materiálu. Nouze nebyla o lodičky, ty obula modelka Karolína Mališová. Ty vkusně doplnila k bundičce ve zkrácené délce a kalhotám s metalickým odleskem.

Zas a znova: Sako jako nedílná součást každého šatníku

Neexistuje spolehlivější základ, který vám vytvoří nablýskaný vzhled bez námahy, než je oversized sako. Nepodléhá totiž věku ani proporcím a lze ho zkombinovat takřka se vším. Tento fakt opět stvrdila řada milovníků módy, kteří se vyjímali v modelech tlumených tónů, jež se přely o pozornost s kousky dekorovanými zajímavými aplikacemi v podobě štrasu, ale i darů moře.

V kůži

Trojici módních vítězů doplňuje rošťácká, dramatická kůže s kapkou drzosti, která se vyjímala především na motorkářských bundách, kabelkách, ale i kalhotách. A právě ty oblékla stylistka a influencerka Debora Kellovská, která je zkombinovala s crop topem unitární barvy a sakem se zebřím vzorem. Look s jistou dávkou divočiny byl absolutním módním osvěžením.

Trendy kousky za skvělé ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na ten nejlepší street style se podívejte v naší fotogalerii.

Autor: Žaneta Podlahová