Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nepříliš oblíbené kalhoty: Jak nosit kapsáče, abyste je měla ráda i v 50?

  • Nepříliš oblíbené kalhoty: Jak nosit kapsáče, abyste je měla ráda i v 50?
    25. února 2023 | 06:00

    Y2K móda ještě více nabrala na své intenzitě, a obzvláště letos se daří ikonickým modelům z přelomu tisíciletí. Dostaly však zbrusu nový nádech, díky kterému nebudete mít z jejich nošení tolik rozpačitý pocit jako před lety. Do našeho dnešního hledáčku se dostaly cargo kalhoty, které znáte spíše jako kapsáče. Jak je nosit, abyste znovuobnovený trend měla opravdu ráda?

    Sama jsem měla ke kapsáčům, které neměly vždy růžovou pověst, značně odtažitý přístup. Ze stylingu z Instagramu, který je jakousi novodobou módní biblí, jsem ale brzy pochopila, že aktuální cargo kalhoty fungují dost podobně jako ostatní džíny i kalhoty širšího střihu. Kapsy navíc jen dodávají lookům zajímavější rozměr. Jak je kombinovat, aby se zařadily mezi vaše stálice a byly komfortní i pro ženy starších generací?

  • Béžové kalhoty s pastelkami

    Osmapadesátiletá hvězda Instagramu Grece Ghanem a nejznámější Skandinávka Emili Sindlev dokazují, že cargo kalhoty opravdu nepodléhají věku. Ačkoliv je dělí 32letý věkový rozdíl, oběma dámám lichotí styling opřený o béžové kalhoty v kombinaci s pastelovým svrchníkem. Protože pokud chcete dostat do tváře mladistvější vzhled, zaměřte se právě na světlou a svěží paletu barev. Boty na nízkém podpatku pak podpoří tento elegantní vzhled outfitu.

  • V jedné barvě

    Obléknout se do jedné barvy, tedy monochromatického looku, je jedním z nejzákladnějších triků stylingu. Díky tomu bude váš look vypadat daleko exkluzivněji. Vedle krémových tónů, které povýší váš denní outfit, se nebojte experimentovat i s jinými odstíny – třeba s tóny zelené.  

  • Bomber a ostré špičky v hlavní roli

    Novodobé kapsáče plní totožnou funkci jako wide-leg jeans, které přidávají na objemu siluety. Pokud pro vás lehce oversized vzhled nepředstavuje sebemenší diskomfort, avšak na straně druhé se nechcete cítit příliš utopeně, při volbě volného svrchníku berte v potaz jeho kratší délku a u bot dbejte na ostrou špičku. To vás totiž naopak opticky prodlouží.

    Jaké další kalhoty si tento rok oblíbíte? 

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Videohub

  • Nadčasové sako

    Pokud vaše pracovní pozice nepodléhá striktnímu dress code, kapsáče budou vhodné i do prostor kanceláře. Ke tmavému denimu zvolte sako v prodloužené délce, pod nímž bude vykukovat basic tričko. A elegantní verze těchto kalhot je rázem na světě.   

  • Se zkrácenou košilí

    Obzvláště na jaře si oblíbíte kombinaci kalhot s cropped košilí. Tento look zavánějící dovolenkovou pohodou podtrhněte kabelkou do ruky z přírodních materiálů nebo modelem opravdu signální barvy.

    Trendy kalhoty na jaro pořídíte za nejlepší ceny na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová
Klíčová slova:  trendy, móda, jarní trendy 2023
Diskuse ke článku
.