Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Módní halucinace roku: Kdo byl letos úplně mimo?

21. prosince 2022 | 06:00

Letošní rok se pomalu chýlí ke svému konci. Ještě předtím, než ale otočíme na další, novou kapitolu života, si pojďme připomenout společenské události, které se nesly na vlně okázalých rób, ale i modelů se silnou dávkou kontroverze, přílišné extravagance i zbytečné vulgarity ve snaze zaujmout. Které známé krásky oblékly módní halucinace roku?

Hned počátek roku ovládlo udílení hudebních cen Brit Awards v čele se zpěvačkou Adele, která byla hvězdou večera v londýnské O2 aréně. Odnesla si totiž hned tři ceny včetně ocenění Umělec roku, které bylo letos vůbec poprvé genderově neutrální. Cenami ověnčená zpěvačka kralovala nejen svým nekonečným talentem, ale také nebývalou krásou. Ještě teď se nám po necelém roce dere na paměť omamující sametová róba Armani Privé s hlubokým srdíčkovým výstřihem, který přesto působil velmi vkusným dojmem s puncem elegance.

Na okázalý look umělkyně Adele se podívejte ve videu:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Profimedia

To jisté se však nedá říct o její kolegyni, zpěvačce Tallie Storm. Oblékla bezesporu ten nejodvážnější model večera. Byl opřen o legíny a crop top se značnými průstřihy. Co-ord set z dílny Mugler, který odkrýval nejen její perfektní postavu, ale i klín, vyzníval příliš lascivně. Ačkoliv intimní partie zakrývala tělová látka v efektu „oblečená neoblečená“, chytrou horákyni si dokážeme představit o poznání lépe. Celkový dojem vulgarity a nevkusu ve snaze zaujmout byl navíc umocněn nepříliš zdařilou volbou doplňků v podobě vysokých třpytivých bot na platformě či početných náramků, včetně hodinek. Výrazné kouřové líčení pak završilo vše zmíněné.

Vytříbený vkus se nepotkal ani s televizní moderátorkou Gemmou Cairney. Ačkoliv bazírujeme na stylových kombinacích color-blockingu, v tomto případě zvolené asymetrické šaty v přesycené fialové – navíc dekorované žlutým, místy až oranžovým potiskem – spolu s jedovatě zelenými punčochami netvořily vkusný barevný match. Radost by z toho měl maximálně tak Jim Carrey alias Maska. Ani šaty zpěvačky Griff omamné nebyly. Z hravé čtvercové geometrie se stal neforemný kýč, který si vysloužil toto označení především svým nechvalným leskem.

O půl roku později jako by se obdobný scénář opakoval, a to na slavnostní ceremonii předávání ocenění MTV Video Music Awards. Též večeru kralovala žena, která získala rovněž tři ocenění. Hvězdou večera se stala zpěvačka Taylor Swift, která si odnesla trofeje za nejlepší hudební videa. Vyjímala se ve třpytivých mini šatech z dílny Oscar de la Renta. Ten dostál své pověsti zaručené elegance nejen kameny, ale i vkusným halter střihem.

Poněkud mimo mísu pak byla zpěvačka Avril Lavigne, která byla oděna v modelu, který odrážel dobu její největší slávy. Tedy cargo kalhoty alias staré dobré kapsáče dekorované řetězem z jedné strany spolu s obyčejným topem a rozpuštěnými barevnými vlasy. Chyběla už jen její ikonická kravata…

A jaké další známé krásky se červeného koberce nezhostily s grácií? Módní halucinaci na sebe oblékla umělkyně Laya, která se na slavnostním předávání cen Billboard Women in Music Awards předvedla v černém kabátku z peří, zpod kterého se dralo vulgární spodní prádlo. Na další nepříliš vydařené looky se podívejte do naší fotogalerie:

Autor: Žaneta Podlahová