Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Chce ho každá: Tohle je hvězda mezi svetry! Jak ho kombinovat 3x jinak?

9. října 2022 | 06:00

Pruhovaný svetr. Tolik jednoduchý, na jednu stranu nepřekvapí, na druhou stranu z něho oči nespustíme a získává si nás bezmála dvě zimní sezony. Jak si pořádně užít podzim s tímto hřejivým miláčkem? Máme pro vás odpověď, tedy vlastně tři!

Proč se ale stal doslova podzimní a zimní láskou? Je to snad díky jeho hřejivým schopnostem, jež ukonejší, nebo je to příliš silným kontrastem tmavých či jinak výrazně zbarvených pruhů na bílém nebo světlém pozadí, který působí až psychedelicky? Ať tak či jinak, řadí se mezi svetry s nestárnoucím vzorem, který je snadno kombinovatelný a nenechá vás při ranním shonu ve štychu.

Načerpejte další módní inspiraci. Jaké boty ovládnou letošní podzimní a zimní sezonu?

Video se připravuje ...
Trendy 2022: Jaké boty pofrčí na podzim a zimu? • VIDEO: Videohub

To, že je opravdu kombinovatelný, ale především hravý, že s ním lze stavět na neotřelosti, vám následně dokážeme módní inspirací. I přes svou citelnou oblibu se přece jen řadí ke klasice, která se leckdy pojí s nudou. V tomto případě se však jedná o naprostý předsudek. Přesvědčte se sama!

Lekce vrstvení

Tak jako je svetr doslovným favoritem a základním pilířem, tak i prošívaná lehká bunda s puncem elegance se řadí mezi nadčasové chlouby, navíc se potkává s explicitním aktuálním trendem. Dejte tyto dva atributy dohromady a máte tu nepřekonatelnou silnou souhru, která uhrane. Přidejte k nim košili, která bude ledabyle vykukovat zpod svetru, a voilà – mini lekce podzimního vrstvení je na světě. Ideálním spodním dílem pak budou kaliopky, chcete-li šponovky, které povýšily na módní terminus technicus a představují o dost ušlechtilejší verzi klasických legín, nebo legíny s předními puky, které představují stejně zdařilou eleganci. Na závěr look doplňte vysokými robustními kozačkami ke kolenům. 

Tipy na nákupy: košile Reserved, 1399 Kč; svetr Mango, 899 Kč; legíny H&M, 499 Kč; kozačky Wrangler, prodává CCC, 2899 Kč; bunda s.Oliver, 2799 Kč

Se sukňovým kostýmkem

Letošním trendy stylingem je kombinace tohoto hřejivého miláčka spolu s mini sukní a oversized sakem totožné barvy. Dejte si však pozor na to, aby byla sukně delší než svetr a rošťácky vykukovala zpod něj. Ideální bude áčkový střih se sklady. Outfit doplňte sexy kovbojkami a zlatými doplňky v podobě opulentních prstenů, které dodají celku ten správný šmrnc.

Tipy na nákupy: svetr Zara, 799 Kč; sukně Mango, 799 Kč; sako COS, 135 € (cca 3311 Kč); kozačky Jenny Fairy, prodává CCC, 1599 Kč; kabelka Kazar, 3790 Kč; prsten Mango, 399 Kč; přírodní lak na nehty ZAO, prodává biooo.cz, 286 Kč

Vytříbená čokoláda

Není větší elegance než monochromatické odívání. A navíc – když se snoubí světlé béžové tóny spolu s barvou čokolády, bavíme se tu o opravdové ušlechtilosti. Takový look je pak hodný kanceláře, městských pochůzek i rande zároveň.

Tipy na nákupy: svetr Mango, 799 Kč; džíny s.Oliver, 1999 Kč; trenčkot s.Oliver, po slevě 2779 Kč; kozačky DeeZee, prodává CCC, 1599 Kč; kabelka Mybelka, 2990 Kč

Velký výběr hřejivých svetrů za nejvýhodnější ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Další nákupní tipy na proužkované svetry naleznete v naší fotogalerii!

Autor: Žaneta Podlahová