Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Už to chtělo změnu: Klasické kabáty z nových kolekcí si zamilujete! V čem jsou jiné?

2. listopadu 2022 | 06:00

Nejsvrchnější vrstva, na niž se upírá zrak. Kabáty tak mají privilegovanou moc titulovat se jako must-have emblém podzimu a zimy, na kterém opravdu záleží a bez kterého se stěží obejdeme. Který letos uspěje natolik, že se budete každé ráno těšit, až ho vyndáte ze své skříně?

Klasický kabát z vlny či její příměsi na dvouřadé zapínání s výraznými klopami do špičky patří mezi ikony, nestárnoucí klasiku, která obstojí ve zkoušce času nejen z hlediska stylu, ale i kvality zpracování. S klasikou se příznačně pojí i neutrální spektrum barev – od bílých tónů přes béžové odstíny až po černé pojetí. Nabízí se však otázka, zda té klasiky nebylo příliš, barev bez kapky energie a vzruchu podporujících náladu podzimu, který – vyjma zbarvené přírody – nepatří příliš k našim láskám...

Tip na video: Barevně a bez podzimních chmur! Podívejte se na hravé outfity do práce v pořadu Souboj velikostí S vs. XL! 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Není na čase sáhnout po změně, která nebude vykoupena nadčasovostí, praktičností ani kvalitou? Pokud jste odpověděla ano, podívejte se do naší fotogalerie a vyberte si svého oblíbence, který s vámi bude držet krok i v příštích sezonách.

Které se tedy budou přít o vaši pozornost? Naparovat se bude před vámi fešák v odstínech modré. Zaujmou vás kobaltová modř evokující luxus královského dvora, velmi decentní nebeská, jež uklidňuje, nebo energická, svěží a tolik stylová tyrkysová. Není tak divu, že plejáda těchto modrých odstínů patří k barevnému ansámblu princezny Kate, díky čemuž sklízí valné ovace.

Mimo jiné sází i na fialové odstíny i tóny přesycené růžové eskalující do exkluzivní magenty. A právě tyto barvy, jejichž synonymem je čirá sofistikovanost, budou vévodit letošním trendům. Na tyto odstíny by měly upřít zrak především starší dámy. Rozzáří je a dodají jim do tváře mladistvý vzhled. Vsaďte podle Kate i na monochromatické odívání – tedy outfit tón v tónu, jenž je několikátou sezonu dominancí opravdu vydařeného stylingu.

U těchto barev ale nekončíme. Hravý podzim si užijete i se smaragdovou zelenou, která nepřestává bavit, kanárkovou žlutou nebo šťavnatou pomerančovou. Tak se nebojte vnést do svého podzimního šatníku zářivé barvy.

A které prvky vedle barev oživí letošní kabáty? Jednoznačně kožíškové lemování na rukávech a límcích v jiném zbarvení, než je samotný kabát, ale i zavinovací střih se samonastavitelným páskem k uvázání či opravdu dominantní klopy.

Hřejivý kábat za nejvýhodnější cenu vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Tak který u vás zvítězí?  

Autor: Žaneta Podlahová