Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Uloveno v obchodech: Retro nálož z dětství i ochutnávka jarních hitů

1. února 2022 | 05:00

Vlna příchozích novinek, jež zaplnila regály obchodů a vyplnila stránky e-shopů, představuje koktejl hlavních trendů z 90. let i počátku milénia, na které si věrně vzpomínáme z dob našeho dětství i dospívání. Ve vzduchu však visí otázka, zda o tyto retro kousky opravdu stojíme, či je raději přenecháme mladší generaci Z, která je po této módě přímo hladová. Nebo se vám u některých comebacků přece jen rozzářily oči?

Retro smršť nás zaplavila především svou absolutní pestrou paletou barev, ve které se překřikuje jedna barva přes druhou a mohou si navzájem konkurovat. Jednu z hlavních postav sehrává oranžová, kterou jsme vám detailněji představily ve včerejším článku. Vedle ní dominují odstíny zelené, ale i saturovaná růžová, modrá, žlutá i olivová. A právě na této barevné vlně se poveze i celé jaro a léto.

O vaši pozornost se výrazné barvy budou prát za doprovodu nejrůznějších vzorů. Omámí vás především psychedelický vzor, který tvoří hravé vlnobití, kontrastní šachovnici, souboj puntíků nejrůznějších velikostí na jednom plátně i barevné pruhy, které dekorují především krátké crop topy, úpletové vestičky, mini šaty i polo trička.

A co by to bylo za módu z přelomu tisíciletí bez roztomile dívčího až infantilního vzoru motýla, bez baguette kabelek alias malých, štíhlých „bagetek“ nebo bez blyštivého řetízku, jenž se vyjímá kolem nízko posazených bokovek? Ano, ano, přesně tak, i tyto kontroverze naleznete v nejnovějších nastylovaných výlohách obchodů, které mají za úkol nalákat zákazníky.

A opravdu nás tyto řetízky sestávající z propletených kroužků i jiných lesklých ozdob omámily i nyní, po 20 letech? Nebo je necháme v útrobách módních dějin při vzpomínkách na dívčí americkou skupinu Destiny’s Child v čele se zpěvačkou Beyoncé? Odpovězte si sama.

Když i doplňky v podobě těchto třpytivých opasků, ale i skřipců či háčkovaných baretů ovlivnila módní minulost, nevyhnula se ani základnímu styčnému bodu dámského šatníku, kterým jsou džíny. Vládnoucími prvky denimu budou široké a nakrabacené střihy, především wide-leg a baggy jeans. Tyto střihy ještě doplní barevnost, o které jsme vedly řeč na samém počátku, ale i nejrůznější výšivky.

A co nás čeká dál? Ze stylingu na e-shopech tak nějak tušíme, že nás nemine ani trend legín pod minisukněmi. Přesně tak. Nasvědčují tomu nejen čím dál tím oblíbenější krátké střihy sukní, ale i legíny, jež se staly součástí městské garderoby.

Stylovou módu podle vašich představ vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na koktejl této módy se můžete podívat v naší fotogalerii!  

Na další módní inspiraci se podívejte ve videu!

Video se připravuje ...
Trendy roku 2022: Co nesmí chybět ve vašem botníku, pokud chcete být in • VIDEO: Videohub

Autor: Žaneta Podlahová