Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Oranžová je nová černá! Jak ji nosit, abyste si barvu popelářů konečně zamilovala?

31. ledna 2022 | 06:00

Po čas zimy se halíme do základních barevných odstínů, zejména do černé. Černá však není letošní vítěznou barvou, tou je odstín šťavnaté mandarinky, pomeranče či – chcete-li – barva, jež je typická pro popelářskou uniformitu. Jak ji nosit, abyste z ní měla konečně dobrý pocit a aby odrážela pouze pozitivní náladu?

Oranžová letošní rok sehraje důležitou roli. Tento specifický odstín nás bude doprovázet až do další zimní sezony, především si ho zamilujeme s úderem jara. Bude se totiž vyjímat na svetřících, šatech, sandálkách i lodičkách. Zařadit oranžovou do šatníku můžete už nyní a její pomocí oživíte jinak docela nudný outfit. S jakými barvami půjde ruku v ruce?

Color blocking

Nedržte svou fantazii na uzdě a vpusťte do šedých dní absolutní pestrost. Radíme vám dobře, pozitivně se to totiž projeví na vaší náladě. Oranžová si bude hravě rozumět s červenou, růžovou, saturovanou královskou modří, ale především s temnějším odstínem smaragdové. Právě zelená dominovala minulé zimě, ale přestože ji z kralování sesadila oranžová, budou spolu harmonicky vycházet. Nebojte se kabát v barvě šťavnatého pomeranče sladit s pohodlnými úpletovými šaty a kabelkou v zeleném tónu.

Jak takový zářivě oranžový kabát padne S i XL postavě? Na to se podívejte v instagramovém příspěvku níže. Holky Z kabinky zkouší oblečení z nových kolekcí, a vy se tak můžete lépe rozhodnout, zda koupě nového kousku za to stojí, či nikoliv.  

Tipy na nákupy: kabát Reserved, 2999 Kč; šaty Stradivarius, 549 Kč; kabelka Massimo Dutti, 3295 Kč; boty Coach, prodává zalando.cz, po slevě 3000 Kč; punčocháče Calzedonia, 289 Kč

Kancelářská šťáva

Pokud se v příliš výrazném barevném spektru necítíte dobře, barvu exotiky můžete vnést do jinak monochromatického looku, a oživíte tak docela nenápadný kostýmek. Věřte, že se na vás kolegové v kanceláři budou více usmívat a vy na ně!

Tipy na nákupy: sako Massimo Dutti, 4595 Kč; kalhoty Massimo Dutti, 2295 Kč; svetr Massimo Dutti, 2595 Kč; kabelka Mango, 599 Kč; kozačky Massimo Dutti, 5595 Kč

Řekněte to doplňky

Oranžovou lze přenést do všedních dní i za pomoci doplňků, jako jsou rukavice, šála nebo kabelka. Vedle černého či námořnického kabátu budou zářivé doplňky pomyslnou třešničkou na dortu, ale budou mít opravdovou váhu.  

Tipy na nákupy: svetr Mango, 1299 Kč; džíny Mango, 899 Kč; kabát Massimo Dutti, 6595 Kč; kozačky Zara, 999 Kč; rukavice COS, 69 € (cca 1689 Kč); šála Carhartt WIP, prodává zalando.cz, 1180 Kč

Velký výběr módních kousků za nejlepší ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na další oranžové kousky z aktuálních kolekcí se můžete podívat v naší fotogalerii:

Další módní inspiraci naleznete ve videu:

Video se připravuje ...
Trendy 2022: Jaké džíny budou nejvíce v kurzu? • VIDEO: Videohub

Autor: Žaneta Podlahová