Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Když nevíte, co na sebe: 30 dlouhých overalů, které vás nikdy nenechají ve štychu

18. června 2023 | 06:00

Tento styling snad nemůže být jednodušší. Overalem či hravou kombinézou, chcete-li, vykouzlíte hotový, zcela dokončený outfit cobydup. Záleží už pak jen na vás, k jaké příležitosti ho obléknete. Jak zvolit ten správný a cítit se v něm lépe než v šatech?

Overal? Ani náhodou!“ Častokrát slýchávám tuto větu od svých kamarádek. Zanedlouho však svůj zarputilý názor s omluvou reklamují a tetelí se blahem, jak jim usnadnil život. Nosí se jim dokonce lépe než šaty. A tak výtky na jeho adresu, že je nevhodným kusem oblečení vzhledem k obtížnému oblékání nebo vysvlékání, když si zrovna potřebujete odskočit na toaletu, nebo že v něm budete vypadat jako v pytli či že si ho nemůžete dovolit, protože jste malé postavy, jdou konečně zcela stranou. Neznám totiž lepší outfit na své metr šedesát vysoké (tedy roztomile malé, promiň!) kolegyni než černý či krémový overal ke kotníkům s výstřihem do V a špagetovými ramínky.

Tip na video: Které šaty budou lichotit boubelkám i štíhlým dámám? 

Video se připravuje ...
Souboj velikostí S vs. XL: Šaty pětkrát jinak, které lichotí boubelkám i štíhlým ženám • VIDEO: Videohub

Tento typ je tak nejvhodnějším modelem pro ženy malého vzrůstu, jimž véčkový výstřih opticky prodlouží postavu. Pokud nemáte žádoucí siluetu přesýpacích hodin, vytvořit si ji můžete modelem, který disponuje látkovým páskem. Můžete si overal ale také doplnit separé opaskem dle své libosti. Pokud chcete schovat větší bříško, zvolte volnější či jemně nařasený materiál v této oblasti. Máte-li širší dolní část oproti té horní, takzvanou postavu typu hruška, volte overaly s volánkovými ramínky či opulentnějšími rukávy, abyste opticky vyrovnala postavu.

Při volbě toho správného modelu se však také ohlížejte na to, k jaké příležitosti ho chcete obléknout. Chcete-li ho povýšit na pracovní uniformitu, volte minimalistický vzhled bez smyslných průstřihů a přílišné zdobnosti. Vhodným typem budou košilové, zavinovací či oblekové střihy v jednolitých barvách. Pokud vyrážíte na piknik či na výlet do přírody, zvolit můžete džínový do nepohody nebo vzdušný s širokými nohavicemi. Širší a opravdu široké nohavice jsou navíc letos ultra cool a střih overalu takto rozšířený od pasu dolů bude lichotit každé postavě.

Pokud se však chystáte na svatbu svým blízkým nebo na jinou společenskou událost, můžete se vyřádit s verzí o dost výraznější než s tou do práce. S překříženými ramínky v dekoltu, odhalenými zády či barevnými vzory. A jak overal doplnit? Zvolte k němu jen vhodné obutí podle typu příležitosti – od tenisek po lodičky – a nepřehlušujte ho přílišnými šperky, postačí pouze jeden blyštivý doplněk. Nechte vyniknout jeho samotnou dokonalost v souhře!

Sháníte trendy overal za skvělou cenu? Vyzkoušejte náš internetový srovnávač Zboží Dáma!

Vyberte si svého favorita, který vás nikdy nenechá ve štychu! Našly jsme pro vás 30 nejlepších!

Autor: Žaneta Podlahová