Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Hvězda mezi podzimními svetry: Ze 30 kardiganů pro velikosti S až 4XL si nebudete moct vybrat

4. října 2023 | 06:00

Svetry se leckdy považují za nudné, huňaté, pohodlné kousky, které patří spíš k prováleným pochmurným dnům stráveným doma. Za nudný však rozhodně nelze označit kardigan, který vkusně odhaluje šíji či dekolt. Takové teplé radosti jsou naopak ztělesněním samotné elegance. Jaké tedy dodají vašemu stylu ryzí ženskost?  

Tak jako džíny, basic tričko či bílé tenisky patří k nezbytnému základu naší skříně, je to pak i pletený kardigan, bez kterého nelze stavět. Od jiných úpletů se odlišuje převážně hlubším výstřihem do V se zapínáním na knoflíky nebo bez nich. V uvolněnější verzi tohoto huňatého potěšení se potkáte i se zipem, jenž má lehký podtón pánského, sportovního šatníku. Na straně druhé je tu vázání na mašli, trend evokující baletní estetiku.

Takový kardigan je vlastně jakousi vyteplenou košilí, která vás ukonejší při podzimních i zimních chmurách, na jaře pak dodá vašemu stylu naprostý rozpuk. A máme tu tak nadčasový kousek, který nepodléhá sezonnosti. 

Tip na video: S čím kombinovat svetr na podzim? 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Petr Němeček

Jaké jsou další důvody, proč ho bezesporu milujeme?

Protože nepodléhá nejen časovému období, ale také ani věku či tělesným proporcím. Může si ho tak dovolit úplně každá z nás, stačí jen pracovat se svou postavou. Pokud potřebujete zakrýt silnější stehna či bříško, zvolte splývavý delší střih. Dámy malého vzrůstu by měly vsadit na cropped (zkrácenou) délku svetru k džínům či kalhotám s vysokým pasem. Tato kombinace opticky prodlouží nohy, čímž pak i celou siluetu. Dámám se subtilním vrškem, a naopak širšími boky bude lichotit střih s balonovými či jinak širokými rukávy. 

Podzimní trendy 2023

A jaké další atributy vedle balonových rukávů či cropped délky udávají letošní podzimní trendy ze světa úpletů? Vedle neutrálního spektra barev – od bílé, béžové přes šedou až po černou – vás potěší i sladké odstíny růžové, energické červené, stylové fialové, uklidňující modré či zelené. Nebudou chybět ani ikonický proužkovaný vzor na oversized svetrech, ani jeho konkurent v podobě károvaného motivu. Žhavým trendem této sezony však bude kardigan s kulatým výstřihem a kontrastním lemováním okolo elegantních kapes i zapínání na opulentní knoflíky. Bude věrně připomínat tvídový kabátek s puncem ryzí elegance a noblesy francouzského šarmu.

Trendy podzimní kardigan pořídíte za skvělou cenu na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na ten nejlepší výběr z e-shopů se můžete podívat zde!

Autor: Žaneta Podlahová