Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Vybíráte nové obruby brýlí? Poradíme vám, aby to konečně už byly ty pravé!

8. ledna 2021 | 06:00

Vybrat si ty správné brýlové obruby je leckdy pěkný oříšek stejně jako si vybrat třeba novou vůni. Na trhu je jich totiž nepřeberné množství a můžeme se v optice cítit ztracení. Podle čeho se tedy orientovat?

Dnes vás provedu tématem, ve kterém dám za každé slovo ruku do ohně. Proč? Jdeme se totiž bavit o tom, co mě provází polovinu mého života. O výběru brýlových obrub,“ říká Ľubica Kmeť Jakušová v jednom z dílů nového pořadu Štýlovečka, který můžete vidět na Mall.tv.

Inpirujte se trendy brýlemi v naší fotogalerii!

Předtím než si půjdete vybrat své vysněné obroučky, je třeba určit, zda je chcete v univerzální, nebo originální variantě. Univerzální se vám totiž budou hodit ke všemu, co si obléknete pro jakoukoli příležitost. Kdežto ty s výraznější odchylkou, jako jsou masivní obroučky, výrazné zbarvení či aplikace v podobě kamínků, budou slušet jen určitému typu oblečení, a tak musíte počítat s tím, že všechny originální brýle budou potřebovat i svou univerzální sestru.

Mezi hlavními kritérii výběru těch správných obrouček je harmonie s vaším typem obličeje. Zaměřte se na barvu, jejich tvar a posazení do tváře. Nejuniverzálnější barvou bude ta v tónu vašeho obočí, nejefektnější pak bude ta v tónu vašich očí. Při výběru tvaru brýlových obrub by jejich šířka měla kopírovat linii vaší tváře, jejich dolní strana by pak měla být zrcadlem vaší čelisti.

Jaké je ale správné posazení do tváře? Nejen na to se podívejte v úvodním videu!

Autor: Žaneta Podlahová