Sobota 11. května 2024
Svátek slaví Svatava, zítra Pankrác
Polojasno 19°C

Na tohle je zima krátká! Ten nejlepší výběr hřejivých péřovek, se kterými přečkáte až do jara

16. prosince 2020 | 06:00

Zlaté staré péřovky! Tyto buclaté, naducané bundy či kabáty věrně připomínající peřinu či polštář – ačkoliv leckdy ani nejsou vyplněné peřím – mají za sebou dlouhou cestu od původních outdoorových verzí na venkovní sporty. Nyní se tato zimní klasika převtělila do ryze módního trendu vhodného nejen do přírody. Jaké typy jsou letos ty nejlepší?

V roce 2020 se péřovky staly alfou a omegou zimního oblékání vzhledem k prohlubující se snaze o praktičnost, pohodlí a nadčasovost. Ale také zde hraje značnou roli fakt, že letos chodíme na zimní procházky do přírody více než kdy předtím. Ačkoliv mají tyto „puffer“ kabáty a bundy tendenci vás celou schovat, nepoddejte se pocitu, že pod nimi nemůžete nosit nic stylového, protože to přece není vidět. Naopak! I s těmito roztomilými nadýchanými bundami lze vytvořit elegantní souhru. Třeba s šaty či sukní!

Podívejte se na ten nejlepší výběr do naší fotogalerie!

#1 All black outfit

Celočerné odívání lze s momentální platností označit za módní uniformitu. Tato barva vyjadřuje základní kámen, bez kterého nelze postavit kvalitní nadčasový šatník, ale i současnou nepokojnou a nejistou náladu. Ať tak či jinak, působí spolu s péřovým kabátem velmi sofistikovaným dojmem, můžete tak vyrazit do přírody i na pracovní schůzku. A k této popularitě černých looků přispívá i nový letošní model značky Prada. Vyniká výraznými klopami, opaskem, hlubokými kapsami a logem tohoto brandu v levé horní části.

#2 Monochromatická elegance

Jednobarevná světlá charakteristika looku vás vyžene z deprese. Navíc béžové a bílé odstíny, jako jsou kupříkladu smetanová či slonová kost, jsou synonymem luxusu a elegance a nikdo vás v nich nepřehlédne. Nebojte se v zimě bílých manšestrových kalhot spolu s krémovým rolákem a hnědou péřovkou!

#3 Královské prošívání

Také vám pravidelný vzorek kosočtverců v podobě prošívání připomíná garderobu jezdkyně na koni? Možná tak daleko od pravdy nebudete, protože si tento vzor oblíbila královská rodina a samotná královna ho s úctou vynáší na koňské shows ve Windsoru. Vévodkyně Kate pak s oblibou nosí prošívané vesty pro volnočasové příležitosti. Letos jsou obzvláště na výsluní prošívané kabáty midi střihu v odstínech žluté, zelené a oranžové. Pokud tedy letos toužíte po změně, pak takový kabát bude pro vás trefou do černého.

#4 K sukním i šatům

I těmto nadměrným vrškům budou lichotit plisované či úpletové sukně nebo svetrové šaty. Jejich délka však nutně nemusí vykukovat zpod bundy či kabátu, ale můžete dát na odiv i své ladné nohy ve vysokých kozačkách.

Další zimní módní inspiraci naleznete ve videu!

Video se připravuje ...
Co nosit ke kozačkám: 3 zimní outfity, které budou slušet každé z vás! • VIDEO: Petr Němeček

Autor: Žaneta Podlahová