Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Potvrzeno! Tohle je nejoblíbenější zimní bunda roku 2021

6. ledna 2021 | 06:00

S novým rokem začneme nejnovějším trendem. Tenhle ale budete znát již ze svého dětství. O jakou aktuální dominantu módního statusu se jedná a kam až sahá její historie?

Věrně si pamatuji, jak jsem se v dětství v zimním období s radostí brodila sněhem a po dlouhá léta jsem nesundala stříbrnou buclatou bundu s černým sedlem. Dělala mi společnost na každém kroku a vůbec mi nevadilo, že byla velká, doslova jsem se v ní utopila a vypadala jsem spíš jako kluk. Ostatně stejnou bundu nosívali i tatínkové mých kamarádek! Rozdíl byl ale v tom, že ta jejich většinou nesla značku The North Face.

A právě odtud vítr vane. Od americké značky outdoorového oblečení, obuvi i vybavení s historií sahající až do roku 1966. Je známá z horolezeckých expedicí na Mount Everest, a právě proto společnost akcentuje kvalitu svých výrobků, jež jsou určeny do extrémních podmínek pro vysokohorskou turistiku, ale jsou vhodné i pro běžné podmínky lyžařů, snowboardistů, turistů aj.

Před lety bych byla ještě překvapená, že outdoor bude dominovat módnímu statusu, avšak nyní, kdy se do popředí čím dál tím více dostává sportovní oblečení, mě neudivuje, že zrovna tato péřovka se stane hlavním trendem nového roku. Přispěla k tomu i kolaborace značek The North Face a Gucci.

Ta odkryla vzájemnou spolupráci ve snímku evokujícím estetiku 70. let. Kolekce je svěží, barevná s minimalistickou jednobarevností i nápaditými veselými vzory. Píseň Bad Moon Rising od rockové skupiny Creedence Clearwater Revival fungující v letech 1967 až 1972 doprovází uvolněnou a přátelskou atmosféru celého krátkého filmu. Kolekce nové kolaborace byla spuštěna na konci předchozího roku a během ledna se dotkne celého světa.

Podívejte se do fotogalerie na stylové bundy!

Další módní inspiraci naleznete ve videu:

Video se připravuje ...
Jeden zimní kabát 3x jinak: Outfity, ve kterých vám bude teplo! • VIDEO: Petr Němeček

Autor: Žaneta Podlahová