Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Tyhle kabelky nedáte z ruky! Ten nejlepší výběr zimních kabelek na míru pro vás

23. prosince 2020 | 06:00

Kabelka. Nezbytný doplněk, bez kterého žádná žena nepřekročí práh svého domova. A není divu, že právě k těmto praktickým, roztomilým a ryze ženským základním pilířům našeho šatníku chováme takovou lásku. A tyto zimní „lásky“ si zamilujete dvojnásob! Které kabelky nedáte tuhle sezonu z ruky?

Seznamte se: fluffy bag

V překladu nadýchaná, hebká kabelka, v materiálu věrně připomínající srst beránka, je aktuální must-have této zimní sezony. Přestože se jedná o takzvaný „micro trend“, jenž se určitě nezařadí mezi základy nadčasového šatníku, který bychom nosily dlouhé roky, podlehnou jim letos i vyznavačky minimalismu a udržitelnosti. A máme důkaz. Zamilovala si je totiž i blogerka Alex Fráňová a označila svou novou fluffy kamarádku značky COS za nejspontánnější nákup. „Tahle kabelka byla snad mým nejspontánnějším nákupem (a že já jich moc nedělám!) a slaví úspěch, kamkoli s ní jdu (už mi za ni bylo nabídnuto dvakrát tolik, protože je všude vyprodaná). Máte taky nějaký kousek, který je trochu mimo vaši komfortní zónu, ale který přesto rády nosíte?“ ptala se pod svým instagramovým příspěvkem známá influencerka.

Světové značky vs. domácí tvorba

Tento tvar rámové kabelky oblíbený nejen u Alex, ale i mezi ostatními módními příznivkyněmi střídá velká shopper bag – neboli velká nákupní. A buďte si jista, že do ní schováte úplně vše potřebné. Bude tak praktickou součástí vašeho pracovního dne. Navíc si z ní můžete vytvořit velmi osobní záležitost: personifikovat si ji monogramem u Anamé. Minimalistické značky, která apeluje nejen na kvalitu, původ materiálu, ale právě i na zosobnění, což je jejím klíčovým poznávacím znamením.

Péřovka letos neznačí jen bundu

Velká a ještě větší. Tyhle velké typy kabelek však pořídíte i v „péřovém“ provedení, ačkoliv vně tašek ve většině případů peří není. Ony prošívané, nafouknuté a buclaté doplňky jsou na aktuálním výsluní stejně tak jako bundy.

Nedávno jsme o nich psaly zde:

Tak které hřejivé kabelce dáte přednost? Podívejte se na ten nejlepší výběr do naší fotogalerie!

Podívejte se na další módní inspiraci ve videu!

Video se připravuje ...
Souboj velikostí S vs. XL: Jak zkombinovat sako tak, aby slušelo hubeným ženám i baculkám? • VIDEO: BPŽ/Petr Němeček

Autor: Žaneta Podlahová