Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Oblečení, které zdeformuje i jinak perfektní postavu! Tohle si na sebe nikdy neberte

  • Jaké oblečení nevkusně deformuje tělo?
    2. září 2020 | 06:00

    Každá z nás by měla nosit především to, v čem se cítí navýsost dobře, bez ohledu na trendy a určující módní diktát. Pokud budeme nosit něco s donucením na doporučení těch největších módních guru, negativně to ovlivní naši náladu, na základě níž pak můžeme být celý den v práci neefektivní.

    To však neubírá na faktu, že existuje několik oděvů, které nelichotí všem ženským postavám a naopak je deformují. Vlastníte nějakou z nich?

  • Harémové kalhoty

    Harémové kalhoty
    Autor: profimedia.cz

    Harémové kalhoty jsou vskutku pohodlné! S tělesnými proporcemi si však nelibě zahrávají. Přímo katastroficky je transformují a narušují. Vzhledem k jejich nízkému sedu totiž opticky zkracují nohy a boky působí daleko rozšířeněji. Pokud jsou vám ale upnuté džíny nepohodlné a hledáte pohodlnější variantu, zvolte místo nich širší kalhoty s vysokým pasem – paperbag.

  • Vzadu dlouhá, vepředu krátká

    Asymetrická sukně
    Autor: profimedia.cz

    Asymetrická sukně s krátkým předním výřezem je už dávno módním přežitkem a již nepatří do šatníku mnohých dam. Ale přeci jen, pokud schováváte tento trend z roku 2013, měly byste zpozornět. Háček tkví v rozšiřujících bocích, ale také ve faktu, že kolena jsou středobodem a z bočních stran budou vypadat i ty nejkrásnější nohy pokřiveně. Pokud chcete zvýraznit délku svých nohou, vsaďte na pasové sukně s bočním decentním rozparkem. Již vysoký pas sukně vám vytvoří siluetu přesýpacích hodin a opticky vám prodlouží vaše ladné nohy.

  • Cargo kalhoty

    Cargo kalhoty
    Autor: profimedia.cz

    Pokud neznáte pojem cargo kalhoty, zajisté budete znát staré dobré kapsáče, které se vrátily do módního povědomí již minulou zimu. A to i kvůli vlivu zpěvačky Billie Eilish, která se stala průkopnicí tohoto pánského střihu kalhot. Kapsy po stranách ale přidávají na objemu, a tak ne vždy se tento dolní díl pojí s úspěchem.

  • Tenké úpletové šaty

    Úpletové šaty
    Autor: profimedia.cz

    Úpletové šaty obepínající siluetu odkryjí veškeré nedostatky i těm sebevíc útlejším ženám. Rizikovou partií je především bříško, které chtě – nechtě vzejde na odiv po vydatném obědě. Rozhodně nejsou vhodnou volbou pro ženy s postavou hrušky, které se jinak přezdívá jehla. Útlému vršku s nepoměrem širokým boků tento typ šatů rozhodně nezalichotí. Úpletový materiál navíc nedrží tvar, a tak se na některých místech může pletenina nakonec nevzhledně vytáhnout.  

  • Punčocháče s abstraktními vzory

    Silonky s netypickými vzory
    Autor: profimedia.cz

    S podzimním obdobím přichází oblékání se do punčošek a touha po jejich extravagantnosti. Dejte si však dámy pozor na přílišné abstraktní vzory. Leckdy šedé a černé abstraktní motivy v kontrastu s naší kůží mohou vypadat přímo nelichotivě, třeba jako kožní defekty. Volte takové, který mají jasný potisk – třeba puntíky či geometrické tvary.

  • Na kačenku

    Kitten heels
    Autor: profimedia.cz

    Módní terminologií kitten heels neboli kačenky udávají boty na velmi malém a úzkém podpatku za doprovodu špičky. Trend z 50. let minulého století se opět vrátil do módy, avšak tyto boty nebudou šálkem kávy všech. Pro mnohé jsou známkou nevkusu a navíc nezalichotí dámám s krátkými nohami. Naopak je opticky ještě více zkrátí. Tvar špičky v nepoměru s malým podpatkem ke všemu chodidlo prodlouží, a tak celý vzhled bude vypadat spíše komicky než ryze žensky. Pokud si ale mermomocí chcete přidat nějaké ty centimetry navíc a neumíte chodit na vysokých podpatcích, zvolte klínky nebo blokové podpatky, které zajistí vašemu kroku řádnou podporu.

  • Nafouknuto aneb Puffer bundy

    Puffer bundy
    Autor: profimedia.cz

    Puffer péřové bundy oslavující svoji největší okázalost minulý rok je opravdu praktický zimní trend, který opravdu zahřeje. Tyto naducané bundy se nosí v krátkém, midi i dlouhém střihu až na zem. Ten však působí na ženském těle jako spacák eskalující do komičnosti. Místo tohoto tvaru bundy, který ztrácí eleganci tvaru těla, zvolte teplý kabát v prodloužené délce či vypasovanou péřovou bundu.

Autor: Žaneta Podlahová
Diskuse ke článku
.