Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zaměřeno na detail: 4 doplňky, které určují podzimní trendy!

22. srpna 2020 | 06:00

Bez doplňků by celý look chřadl. Jsou nepostradatelnou součástí každodenního nošení a představují náš charakter. I letošní trendy těchto drobných atributů nám dají možnost ukázat okolí naši osobnost. Dáte přednost punkovému robustnímu řetězu na krk, nebo minimalistické jemné kabelce?

#1 Chunky chains aneb robustní řetězy

To, že doplňky osvěží váš look a pozvednou ho o úroveň výše, je již obecně známým faktem. Do šperků se tak vyplatí investovat. Navíc s jejich pomocí vytvoříte nekonečné možnosti stylingu. Tím nejžhavějším podzimním doplňkem je bezesporu robustní řetěz kolem krku, především ten ve zlatém provedení. Ženské romantické šaty či minimalistický svetr dostanou nádech punku 90. let. Vykazuje drzost, zároveň neskonalou jednoduchost a majestátnost. Zlaté řetězy se obecně staly nezbytnou součástí letošního šatníku – ať už nahradily popruhy kabelek či opasky nebo zdobily zadní části šatů, sandálky na podpatku, nebo dokonce brýle. Onen brýlový řetízek však nepředstavuje pouze okrasný doplněk, nýbrž i praktickou záležitost. Díky němu se vaše brýle už nebudou potulovat hluboko v kabelce a nedojde k jejich poškrábání, pokud je budete nosit pomocí řetízku na krku.

#2 Vintage kabelky

I následující sezonu bude doznívat absolutní trend loňského roku mezi kabelkami – The Pouch od věhlasné italské značky Bottega Veneta. Kabelku připomínající jemný polštářek se zmačkanými okraji si oblíbily i další značky jako Chanel, Prada či Khaite, které jí dodaly elegantní jemnou kůži. Nepochybně tak vstoupila do módní historie a jen tak na ni nezapomeneme, ačkoliv jí letos šlape na paty nový typ. Rámová kabelka. Disponuje kovovým zapínáním zakončeným překříženými cvočky uprostřed. Její vintage styl propůjčí vaší společenské garderobě neobyčejný vzhled.

 

#3 Transformace vzhledu aneb opasek v hlavní roli

Opasky budou podzimní dominancí, která ultimativně transformuje celý vzhled. Výrazný atribut nejčastěji viděný na přehlídkových molech se jistojistě přenese rovnou doprostřed městské džungle. Abyste v ní obstála, upevněte opasek na oversized sako, jež mu propůjčí neotřelý vzhled. V kurzu budou ty s kovovou sponou, s efektním proděravěním či se vzorkem zvířecí kůže.

#4 Hedvábí ve vlasech

Vlasové sponky a čelenky ve stylu ikonické postavy módního seriálu Gossip Girl Blair Waldorf vystřídají čtvercové šátky uvázané na hlavě tak, že pokrývají téměř celé vlasy. Tento jednoduchý oživující doplněk si oblíbil především mladý talentovaný módní návrhář Simon Porte Jacquemus. Doplňoval jeho monochromatické modely a dodával jim vskutku elegantní vzhled. Pozadu nebyla ani značka Christian Dior. Její kolekci pro nadcházející podzim a zimu však naopak propůjčil tento prvek rebelský a punkový nádech. Malý detail, který opět potvrzuje transparentnost stylů.

Autor: Žaneta Podlahová