Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Back to work: Ten nejlepší výběr kalhot do kanceláře!

17. srpna 2020 | 06:00

Kancelářská móda zapadla po čas léta na vedlejší kolej. Nyní s odcházejícím dovolenkovým režimem je čas na comeback. Víte, jaké kalhoty nám budou dělat radost v novém podzimním období? My už máme vybráno! A vy?

#1 Stylové paperbag

Není divu, že se tyhle kalhoty od loňského roku staly naprostými vítězi. Jsou nenuceně elegantní, pomocí nich můžete vytvořit i ležérní styl. Není to však jejich jediná výhoda, naopak – skýtají jich daleko více! Alfou a omegou je jejich flexibilita vůči nejrůznějším typům a tvarům postav. Zakryjí nelichotivé partie, a naopak podtrhnou naše přednosti. Jejich vysoký pas totiž zakryje nežádoucí bříško, naopak vytvoří žádanou ženskou siluetu přesýpacích hodin. Fakt, že jejich délka končí nad kotníky, opticky prodlouží i dámy malého vzrůstu. Dejte si však pozor na jediné: disponují výraznými sklady v pase spolu s opaskem s dominantní sponou, a tak si řádně rozmyslete, jaký vršek k těmto kalhotám zvolit. Pokud jim dopřejete oversized tričko s lodičkovým či kulatým výstřihem spolu s bílými teniskami, vytvoříte s nimi casual styl. Naopak kombinace saténového tílka na špagetových ramínkách a blazeru podpoří jejich noblesu.

#2 Svoboda pohybu

Palazzo kalhoty si oblíbila po čas léta nejedna žena. Vzhledem ke svému širokému střihu nohavic jsou velmi vzdušné, a jsou tak vhodné i do parných dní. Neznamená to však, že jsou pouze sezonními kalhotami. Využijete je po celý rok. V létě se budou vyjímat s minimalistickým topem, v podzimním čase zase s rolákovým svetrem, a to spolu se ¾kabátem jednoduchého střihu.

#3 Královna businessu

Typickými kalhotami ve světě businessu jsou ty ve zkrácené délce s prošitými švy vpředu, středně vysokým pasem a zadními falešnými výpustkovými kapsami. Jsou velmi praktické a variabilní ke všem typům bot. Od lodiček přes mules, baleríny, slingback s volnou patou až po tenisky či kotníkové kozačky. Černé business kalhoty by měly být zcela klíčovým oděvem ženského šatníku, bez ohledu na profesi.

Podívejte se na ty nejkrásnější z e-shopů!

#4 V kostce

Kostka. Vzor, z něhož vyzařuje elegance staré školy, nikdy nezestárne. Nynějším fenoménem se stala kostka vzoru vichy a její zrod pochází od stejnojmenného francouzského města. Dříve se tato tkanina využívala především na domácích textiliích, nyní zdobí stylové oděvy. Dvoubarevné kostky střední velikosti se budou vyjímat i na elegantních kalhotách, které oživí váš kancelářský look. V opomnění však nejsou ani tradiční vzory Prince of Wales či kohoutí stopa. Tento vzor se navýsost podobá stopám příslušného opeřence. K těmto kalhotám rozhodně volte jednobarevné vršky spolu s oversized či vypasovanými saky. Vhodnou obuví budou mokasíny, které patří mezi podzimní klíčové trendy.

#5 S kůží na trh

S kůží na trh, a to doslova! Kožené a koženkové kalhoty jsou ideální volbou do chladného počasí. Velmi stylovou kombinací budou kalhoty culottes z koženého materiálu překrývající vysoké kozačky na širším podpatku spolu s delším, minimalistickým kabátem. Můžete však do práce zvolit i skinny kalhoty v prodloužené délce, které dodají jinak ležérnímu stylu kapku rebelství a neotřelosti.

#6 Do zvonu

Flare kalhoty, neboli staré dobré zvonáče, se opětovně dostaly do našich šatníků a jsou stylovější než kdy dříve! Budou nejvíce lichotit ženám s širšími rameny, s takříkajíc „postavou jehly“, kdy rozšířené nohavice kalhot vytvoří velmi zdařilou symetrii postavy. Ideální volbou budou však i pro dámy nízkého vzrůstu. Díky nim se jejich postava opticky prodlouží. Taktéž se hodí pro dámy s úzkými boky. Naopak dámy s širokými boky, postavou hrušky či jablka, by měly sáhnout po již zmíněných paperbag.

Aktuálně v magazínu Blesk pro ženy: V novém čísle Blesku pro ženy najdete super módní tipy Safari styl! Jaké kousky seženete v obchodech, které odstíny vám budou slušet a jak jednotlivé kousky zkombinovat? Nabízíme vám spoustu inspirace a také skvělého čtení! Aktuální číslo magazínu Blesk pro ženy seženete v novinových stáncích, nebo si je můžete objednat v tištěné či elektronické podobě v našem iKiosku ZDE.

 

Video se připravuje ...
Blesk pro ženy: Vaše skvělá kamarádka • VIDEO: Blesk pro ženy/Karel Dlabač

 

Autor: Žaneta Podlahová