Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Podzimní revoluce krátkých sukní! Victoria Beckham nastolila nový trend

24. srpna 2020 | 06:00

Bývala členkou nejúspěšnější dívčí skupiny 90. let, známá byla svým nepříliš vytříbeným a vkusným stylem oblékání. Uběhlo ale pár let a o návrhářce udávající trendy se nesmýšlí jinak než jako o módní ikoně. Jaký podzimní módní diktát určuje a jakým atributem nastolila revoluci v podzimním ženském odívání?

Victoria si vybudovala cestu do módních výšin, ačkoliv to nebylo vůbec jednoduché. Stala se nejvyhledávanějším objektem v hledáčku fotografů a se svými 28,5 milionu sledujících na sociální síti Instagram je uznávanou influencerkou. Není divu, že se její přehlídky na londýnských týdnech módy stávají těmi nejočekávanějšími a ona sama je průkopnicí v ženském odívání.

Na začátku letošního roku představila kolekci, která bude vévodit podzimu a zimě 2020/2021 ve velmi sofistikovaném stylu s nádechem elegance staré školy sedmdesátých let. Hlavním atributem totiž byly skládané tvídové sukně s délkou nad kolena; přivítala tak o něco kratší sestru sukně předchozích sezon. Tehdy vévodil především midi střih.

Dnes jsem porušila svá pravidla,“ řekla tenkrát Victoria Beckham v zákulisí po přehlídce deníku The Guardian. „Už nějakou dobu jsem chtěla udělat něco kratšího, protože sama si chci občas něco kratšího obléknout. Takže jsem se snažila přijít na to, jak to udělat zajímavým způsobem. Jsem minimalista a hledám cesty, jak vytvořit oblečení, aby bylo zajímavé, ale nositelné zároveň. Chci vyzvat samu sebe, ne zákazníka. Oblečení by nemělo komplikovat život,“ dodala módní návrhářka. 

A tak přišla s revolucí krátkých sukní, které bezpochyby v následující sezoně povedou žebříčky trendů. Tvídové skládané sukně byly doplněny o elegantní blůzky s vysokým stojáčkem či svetry, z nichž vykukovaly límečky košil s obloukovým tvarem. Přehlídku doprovázely zemité tóny barev, námořnická modř a ženská červená. Paleta barev určující podzimní trendy. Navzdory eleganci a návrhářčinu minimalismu se objevily i provokativní a vyzývavé prvky v podobě vysokých kozaček na platformě či zajímavých výstřihů šatů.

Letos se krátké sukně budou vyjímat ve značných skladech, kůži či budou obepínat ženské křivky. Ano, pouzdrové sukně hlásí velký comeback a nebudou vyznívat ryze kancelářským dojmem! Jak ale jednotlivé druhy sukní nosit? Podívejte se na inspiraci ze sociální sítě Instagram!

#1 Vyžeňte nudu s „pouzdrovkou“

Pouzdrová sukně vyznačující se zadním krátkým rozparkem, vysokým pasem a střihem obepínajícím ženskou siluetu nutně nemusí patřit jen k lodičkám a vypasovanému saku tvořícímu business look hodný kancelářské krysy. Buďte uvolněnější, komfort je alfou a omegou úspěšných pracovních dní. K sukni, třeba té se vzorem kostky Prince of Wales či kohoutí stopy, zvolte rolák za doprovodu minimalistického ¾kabátu. Vojenské boty nebo kotníčkové na šněrování na sloupovém podpatku budou tím nejvhodnějším obutím.

#2 Emancipovaná kůže

Ke kožené sukni zvolte blůzu s objemnými rukávy. Look naznačující rovnoprávnost žen ve společnosti vyzařuje sofistikovaný vzhled. Ke kůži rozhodně nevolte hluboké výstřihy či průhledné materiály. Prvoplánový outfit s vulgárním podtónem oblékat přece nechcete.

#3 Sklady za doprovodu opasků

Skládanou krátkou sukni zvolte k roláku, na který obléknete oversized sako. To pak přepásejte monumentálním opaskem a doplňte vysokými širšími botami na blokovém podpatku. Outfit, který vytvoří siluetu přesýpacích hodin s více než kapkou šmrncu.

Náš tip: Zajímají vás další novinky ze světa kosmetiky nebo módy? Ráda si čtete příběhy úspěšných žen a story ze života? Hledáte inspiraci pro své cesty po Čechách nebo v zahraničí, nové recepty, kterými překvapíte své blízké, nebo vás zajímají nové trendy v hubnutí? Skvělé a inspirativní čtení najdete v aktuálním čísle magazínu Blesk pro ženy, které seženete na novinových stáncích. Nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat v našem iKiosku ZDE.

Autor: red

Autor: Žaneta Podlahová