Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Svetr, který vezme začátek podzimu útokem!

11. srpna 2020 | 06:00

Ačkoliv venkovní teploty dosahují svého maxima, obchody mění svůj kabát. Ten podzimní. Každá nová sezona si žádá zbrusu nové módní trendy, ovšem tento oděv žádným nováčkem na poli módního průmyslu není. Přesto ovládne počátky letošního podzimu. Proč tomu tak je?

Zkrácený – či chcete-li cropped – kardigan oversized střihu s kulatým výstřihem nebo s tím do V se stane klíčovou součástí vašeho přechodového šatníku z léta do podzimu. Již nyní ho oblékají v chladných večerech či nepřízni počasí zahraniční influencerky udávající módní diktát. Důvody jsou prosté. Jsou z jemného úpletu, rozepínání na snové knoflíky zajistí nepřehlédnutí spodního topu a zkrácená délka zajistí optické zúžení pasu a zvýraznění midi sukně či šatů všech délek – od mini po maxi.

Je tak ideální volbou pro podzimní variace looků, které můžete využít jak v (babím) létě, tak na podzim. Jakmile ale udeří podzim s chladnými dny a vezmeme jeho sílu na milost, bude potřeba vyměnit jemné úplety za teplejší pleteniny. Jak ho ale správně kombinovat, abyste dosáhla šarmu a vytříbeného vkusu lahodícího oku nejen kolemjdoucích?

#1 Se saténem

Popusťte uzdu své fantazii a vneste do svého šatníku neotřelost v kombinaci s ryzí ženskostí. Pletený zkrácený svetr vkusně doplní slip dress (saténové jemné šaty splývavého střihu na špagetových ramínkách) či saténová sukně midi střihu. Doplňte ho teniskami hladkého minimalistického materiálu či vojenskými kotníkovými botami na šněrování.

#2 Vysoký a ještě vyšší

S vysokým pasem kalhot, džínů, kožených midi sukní s plisováním či bermud vytvoříte casual styl hodný pracovního prostředí. Navýsost stylovou záležitostí budou paperbag kalhoty s výraznými sklady a elegantním opaskem s monumentální sponou za doprovodu zakasaného svetru a kožených mokasínů robustního vzhledu, které hlásí opětovný comeback.

#3 Žádoucí vrstvení

Nebojte se vrstvení a nechte pod svetrem nakouknout na svůj top, blůzu, košili či rošťácké tričko. Právě tento trend – přiznané vrstvení a vykukující opulentní límečky košil a halenek – spojuje světové designéry jakožto významný atribut podzimní módy. Patronkou vrstvení se stala především návrhářka Victoria Beckham. Se svou kolekcí bude tuto sezonu zcela excelovat, přináší totiž revoluci a ženskou emancipaci.

Inspirujte se výběrem těch nejlepších zkrácených svetrů z e-shopů: 

Autor: Žaneta Podlahová