Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tyto barvy ovládnou váš podzimní šatník! Dodají punc luxusu a elegance

15. srpna 2020 | 06:00

Klasika, kterou budete nosit doslova roky, i klíčové trendy nové sezony. Řeč je o barvách, které ovládnou šeď podzimních ulic. Snová béžová, pohádková hrášková či armádní khaki, sofistikovaná námořnická modř, neotřepané spojení černé a bílé nebo svůdná červená. Tento barevný koktejl spojuje jedno – přepych. Které z nich letos obléknete?

Snová béžová

Béžová je synonymem luxusu. A to bez ohledu na to, zda jsou vámi vybrané oděvy od návrhářů, drahých značek či z běžně dostupných obchodů v přiměřené cenové relaci. Béžové spektrum barev se loňský rok mísilo s bílou, avšak letos bude efektní kombinací barevný koktejl s hnědými tóny. Zdařilý look bude vyznívat v béžovém kabátu přepásaném hnědým masivním opaskem. Nebo zvolte kostýmek béžových tónů s doplňky, jako jsou kabelka či kotníčkové kozačky na podpatku v tmavě hnědé barvě – eskalující až do bordó. Tyto noblesní tóny představilo nesčetně kreativních značek na přehlídkových molech v čele s Burberry, ale v pozadí nezůstaly ani Max Mara či Chloé.

Od pohádkové hráškové po armádní khaki

Neutrální a zemité barvy přirozené podzimu osvěží hrášková barva tak, jako to dokazuje značka Bottega Veneta. Postačí jinak tlumený look rozzářit kabelkou či z kostýmku nechat ladně vykukovat rozhalenku v této radostné barvě. Pokud si ale na tuto výraznost netroufáte, vsaďte na khaki, která rozhodně nelichotí jenom vojákům! Neotřelou kombinací budou semišové khaki kalhoty culottes překrývající vysoké kozačky na podpatku spolu s pasovým kabátkem totožné, tmavě hnědé či černé barvy. V kanceláři pak zazáříte s blůzou či rolákem tmavě zelené barvy spolu s oversized šedým sakem, bermudami a vysokými kozačkami nad kolena.

Jin a jang

Toho, že jsou černá a bílá naprostou klasikou a jejich spojení zoceluje neotřepanou kombinaci, si je navýsost vědoma i věhlasná značka Chanel. Kreativní ředitelka Virginie Viard kolekci na podzim a zimu pojmenovala Svoboda. Připomíná jízdu na koni, kdy svobodně, s větrem ve vlasech projíždíte krajinou. I my máme z rozhalenek, rozměrných kabátů, rozevlátých sukní a objemných rukávů pocit svobody. Svobody, kterou si letos přeje každý z nás.

Inspiraci z přehlídkových mol a aktuálních kolekcí obchodů naleznete v naší fotogalerii! 

Červený koktejl

Klíčovou barvou letošního podzimu bude i červená, ač je přes svou vyzývavost často mnohým k nelibosti. Nemusí však nutně křičet a říkat o vás, že jste prvoplánová. Zvolte takový odstín, ve kterém se budete cítit maximálně komfortně. Třeba červenou v tmavém spektru zahrávající si s odstíny hnědé –  spolu s šedivým sakem v prodloužené délce. Nebo celý outfit rozzařte červeným baretem! A pro ty, které se módy nebojí, je připraven kalhotový kostým v celistvé barvě!

Námořnická je nová černá

Všestranná, praktická, využitelná. To je „navy blue“, námořnická modř vyvolávající měkčí dojem než černá. Přitom působí stejně sofistikovaně. Zaujmete nejen dlouhým kabátem v této barvě, ale i průhlednými halenkami s palazzo kalhotami v sametu. Look, kterým vzbudíte pozornost třeba na novoroční párty či vánočním pracovním večírku!

Autor: Žaneta Podlahová