Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Móda za časů korony? Ani zralé ženy se nemusí bát tepláků, tvrdí zakladatelky nové české módní značky Michala Smelíková a Jana Potůčková

31. října 2020 | 06:00

Lockdown se dotýká každého z nás. Ze všech sil udržované pozitivní naladění skomírá a vzhledem k setrvávání v domácím prostředí je tendence parádit se to poslední, co nás v momentální situaci zajímá. Ale ani omšelý, starý a vytahaný úbor, ve kterém se sama před sebou dost možná stydíte, na náladě nikterak nepřidá. Není na čase to změnit?

Tu samou otázku si položily i zakladatelky nové české módní značky Jamie Collection už při jarní karanténě. Na trhu jim totiž chybělo pohodlné oblečení z kvalitních materiálů, které by se dalo využít nejen na doma, ale také pro nákup či procházku na čerstvém vzduchu, a to bez sebemenšího studu. A tak se zrodil nový projekt.

Jejich modely jsou ručně šité, vyrobené z příjemných materiálů a detailně propracované. Značka přináší nejen dámské šaty, mikiny, topy, sukně, tepláky, kraťasy, ale i pánskou módu v podobě triček a tepláků. Michala Smelíková a Jana Potůčková tvrdí, že jejich módní kousky jsou v mnoha směrech variabilní, jdou mezi sebou kombinovat a při použití správných doplňků je lze nosit i do práce či společnosti – po ukončení všech restrikcí. Klidně tedy noste i tepláky, symbol ryze domácí pohody a volnočasových aktivit. A tak mně to nedalo a položila jsem několik otázek.

Dámy, nosíte obě dvě tepláky? Pokud ano, k jaké netradiční události jste si je oblékly?

Ano, obě tepláky nosíme pravidelně, a to různých střihů, materiálů i zdobení. To vše se pak odráží v tom, pro jakou příležitost si je oblékáme. Netradiční událost může být každým chápána jinak, ale v dnešní době si hezké tepláky můžete nastylizovat třeba i k podpatkům a sáčku – a vyrazit tak na večeři či do baru na skleničku. Tak pravidelně vyráží i naše Janča do ruchu velkoměsta.

Starší generaci by tento způsob oblékání mohl přijít až moc mladistvý. Cílíte tedy pouze na mladé slečny a ženy, nebo i na zralejší?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Žaneta Podlahová