Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

7 žhavých letních trendů, které nechybí v šatníku žádné Francouzce! Které z nich ještě nemáte?

27. července 2020 | 06:00

Jak dosáhnout vytříbeného stylu nadčasové, rafinované, ryze estetické a půvabné francouzské krásky? Vsaďte na neutrální, čistou paletu barev a ikonické modely, které nepodléhají pouze sezonnímu trendu.

Alfou a omegou prvotřídního ženského francouzského šarmu je nadčasové odívání – perfektně padnoucí střih a kvalita materiálu. Obecně Francouzi nelpí na kvantitě oblečení, ale na jeho kvalitě. Sází na ověřené střihy, kterých se drží celý život. Vědí to už dospívající dívky a také ženy středního věku i seniorky, a tak se vám nestane, že byste ve Francii potkali neupravenou ženu v jakémkoliv věku bez špetky elegance. Jaké must-have oděvy nosí francouzské ženy toto léto? Nepřekvapí vás, že se jedná o trendy využitelné i pro další sezony!

#1 Neutrální půvab

Puncu minimalismu, čistoty a elegance dosáhnete neutrální paletou barev. Francouzky jsou královny monochromatického stylu, kdy kombinují základní jednu barvu s jejími odstíny. V jejich případě se jedná o béžovou barvu, která jde pak ruku v ruce s bílou. Vhodnou kombinaci budou tvořit crop top či top na špagetových ramínkách spolu s paperbag kalhotami (kalhoty s vysokým pasem a výraznými sklady) či šortky bermudového stylu s oversized sakem – nebo bez něj, závisle na počasí. Dalším vhodným lookem jsou bezpochyby i šaty neutrálního tónu doplněné o klínové espadrilky se zavazováním.

#2 Negližé není jako negližé

Slip dress – ikonické šaty, které si oblíbíte! Nejen vzhledem k jejich nadčasovému střihu, ale především díky lehkému materiálu v podobě saténu či hedvábí, který v parných dnech ochladí. Navíc jsou snadno kombinovatelné a budou se k nim hodit nejen sandálky na podpatku i bez, ale i tenisky či vojenské boty. O jejich nepostradatelnosti nepochybovaly už slavné dámy v 90. letech. Základem šatníku byly například pro modelku Kate Moss či herečku Jennifer Aniston.

#3 Dobře padnoucí kostým

Co je vkusnější než dobře padnoucí kostým? Ať už se jedná o sukňový, kalhotový či ten šortkový. Na nudnou uniformitu ale rozhodně zapomeňte! Vsaďte na pastelové barvy, jako jsou mentolová šeď, levandulová, blankytně modrá či světle růžová. Pod sakem nechte vykukovat crop top v bandeau střihu (rovný střih bez ramínek) či jemné tílko s exkluzivní krajkou.

# 4 Vysoký pas

Pokud volíte kalhoty, šortky, bermudy nebo sukni do již zmiňovaného kostýmu, vždy je volte v pasovém, vysokém střihu. Důvody jsou prosté. Nejenže je to ze zdravotního hlediska vhodnější, když se chráníte před prochladnutím, ale také vám opticky zúží pas, vytvoří krásnou linii ženských křivek a schovají rizikové partie, jako je bříško s nějakým tím „faldíčkem“ navíc. Vysoký pas vynikne samosebou i na denimu či retro plavkách.

#5 Hranatý výstřih a balonové rukávy

Devadesátá léta jsou nevyčerpatelnou studnicí módní inspirace a dodnes čerpáme z trendů, které v tehdejší době nosila již zesnulá princezna Diana. Už lady Di s oblibou nosila halenky a blůzy s opulentními rukávy připomínajícími nafouklý balon. Příznačně se tudíž nazývají balonové a drží si horní příčky trendů už od loňského roku. Není divu, že tento atribut spolu s hranatým výstřihem patří mezi základ halenek či šatů Francouzek. Vyvolávají v nás pocit navýsost ženské elegance a prvotřídního stylu. Sedlo topu či šatů může být pak v elastickém žabkování či řasení.

#6 Lněná košile v uzlu

Tomuto létu ale ponejvíc vévodí len a košile uvázaná na uzel. Proč zrovna tato kombinace? Len je totiž jeden z nejlépe zvolených materiálů v případě parných dnů, protože se jedná o přírodní materiál a disponuje termoregulací, kterou v těchto dnech uvítáte. Navíc je pevnější než bavlněné vlákno, a tak vám vydrží ve vašem šatníku dlouhou dobu. Lněná košile je vhodná jako doplněk k šatům, crop topům či plavkám. Vázání v podobě ledabylého uzlu vytvoří neotřelý vzhled.

#7 Krátký svetřík

A pokud vám počasí zrovna nepřeje, zvolte krátce střižený svetřík. Podle pravých Francouzek je nejvíce chic v pastelových odstínech s žebrovanou texturou, kulatým výstřihem a rozepínacími drobnými knoflíky. Kombinujte jej s pasovými kalhotami, šortkami či saténovou sukní splývavého střihu.

Náš tip: V aktuálním čísle Blesku pro ženy najdete tipy na to, jak zařadit do svého šatníku námořnický styl! Oblíbené proužky jsou letní doménou a milují je i celebrity. Spoustu dalšího super čtení a speciální přílohu - extra kuchařku - zdarma najdete v novém magazínu Blesk pro ženy. Koupit ho můžete v novinových stáncích, nebo v tištěné či elektronické podobě v našem iKiosku ZDE.

Autor: red

Autor: Žaneta Podlahová