Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Nebesky krásná! Zahalte se do trendy letní modři jako vévodkyně Kate

22. července 2020 | 06:00

Minimalistická, na druhou stranu sofistikovaná a ryze noblesní. Jako průzračné moře či azurové nebe, taková je blankytně modrá. Oblékněte se do této svěží letní barvy, která patří k letošním must have, a rychle pocítíte, že uděláte radost nejen sobě, ale i svému okolí. Zajímá vás proč?

Podle psychologů totiž barvy vytvářejí naši identitu, charakter, ale především i vnitřní pocity. A to je to, oč tu běží. Podle psycholožky Marie Funke modrá barva zpomaluje dech, snižuje tepovou frekvenci a navozuje vnitřní pohodu. Právě modrá je jednou z nejvíce probádaných barev dle psychologického hlediska. Ti, kteří ji s oblibou nosí, patří mezi týmové hráče, jsou vyrovnaní, sečtělí a inteligentní lidé. Není divu, že ji častokrát vidíme u půvabné Kate, vévodkyně z Cambridge. Jak tuto barvu obléká a při jakých příležitostech?

Skvostná dostihová etiketa stylu

Minulý rok vévodkyně vynesla na tradiční koňské dostihy Royal Ascot v Anglii, které patří mezi společensky prestižní události, outfit od věhlasného návrháře Elieho Saaba. Na první dojem by se mohlo zdát, že se jedná o šaty, tradiční oděv z jeho dílny vysokého krejčovství, ale opak je pravdou. Look je složen z vyšívané jemné blůzy s velmi vkusnou průhledností za doprovodu vázanky v podobě mašle a tylové sukně midi střihu poseté decentními puntíky. Skvostný outfit Kate doplnila malým stříbrným psaníčkem a jemu odpovídajícími lodičkami totožné barvy. Dominantou byl pak klobouk s růží od toho nejlepšího a nejvýstřednějšího kloboučníka Philipa Treacyho. Není divu, že jeho klobouky zdobí aristokratické hlavy i hlavy hollywoodských hvězd.

Minimalistická noblesa

Blankytně modrá doprovází Kate i na jiné, speciální události. Oblékla ji i na loňské finále mužského Wimbledonu, kam vyrazila společně se svým manželem princem Williamem. Po skončení turnaje Kate předala pohár vítězovi Novaku Djokovićovi, a všichni si tak mohli prohlédnout Kate ve vší její kráse. Midi šaty áčkového střihu lichotící její postavě doplnila o tělové lodičky na sloupovém podpatku s páskem kolem kotníku. To, že modrá je opravdu dobrá a nepochybně k vévodkyni patří, dokázala i na již tradičním místě – před nemocnicí St. Mary’s, když poprvé ukázala svého prvorozeného syna George.

Casual košile

Základem casual stylu vévodkyně je bílá či blankytně modrá košile, stejně jako i pro Meghan Markle. Většinou ji volí k džínům, leckdy ji doplňuje o sportovní blazer. Kate je zkrátka půvabná za všech okolností!

Tak se oblékněte ve stylu Kate a zpříjemněte si den! Nebo to můžete zkusit poněkud jinak. Na jakém oblečení se ještě tato skvostná barva bude vyjímat?

#1 Noblesní bude přiléhavý top bez rukávů s trendy hranatým výstřihem a ramínky lemovanými opulentními volánky. Vaše záda budou zdobit efektní průstřih a vázačka na mašli.

#2 Košile s fazonovým límcem dodá vašemu casual stylu punc originality. Pokud zvolíte místo klasické business košile tu s krátkými rukávy s ohrnutím a výraznou rozhalenkou, povýšíte svůj střídmý uvolněný styl o level výše!

#3 Pokud chcete zvolit netradiční, ale opravdu pohodlné šaty, objevte takové, které mají raglánové, opulentní a nabírané rukávy v kombinaci s volány. Volány nás letos nadmíru baví a budou bavit i vás!

Podívejte se do fotogalerie na módní inspiraci nebeské modři!

Autor: Žaneta Podlahová