Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Smyslná, romantická i koketní: Díky madeiře budete vypadat jako bohyně!

20. července 2020 | 06:00

Vznešenost, elegance, ženská noblesa a čistota. To vše evokuje bílá barva. Přidejte lehkou romantickou látku v podobě madeiry a vznikne módní koktejl s puncem dokonalosti hodný parného léta. Jak tuhle vzdušnou látku nosit a v jaké podobě ovládá současnou módní éru?

Madeira. Leckdy ji dámy považují za bílou krajku, ale není to tak docela pravda. Nejedná se o krajku, nýbrž o převážně bavlněnou látku s proděravělou výšivkou v podobě jemných ornamentů v totožné barvě. Pamatují ji už naše babičky i prababičky, a tak si tato lehká látka leccos prožila. V současné době se stala oblíbeným vzorem vzhledem k romantickému využití na ženských oděvech, jako jsou šaty, halenky, krátké topy či sukně. Proč si ale doslova podmanila ženská srdce?

#1 Je vzdušná. Lehkost materiálu zaručí, že se v parných letních dnech budete cítit opravdu komfortně a nebudete se příliš potit.

#2 K oltáři v pohodlí. Je natolik lehká a na dotek příjemná, že našla využití i pro ty nejmenší. Maminky do ní častokrát v letním období oblékají své malé princezny. Oblíbily si ji ale také nevěsty! Pokud k půvabným vyšívaným šatům z madeiry zvolíte ledabylé vlny a přírodní věneček do vlasů jako doplněk, místo nevěsty bude stát před oltářem éterická víla!

#3 Mění styly. Je skvěle kombinovatelná, a pokud víte, jak na to, můžete působit jako romantická květina, ale naopak i jako koketní, smyslná bohyně!

Podívejte se do naší fotogalerie na bělostnou krásu!

Jak tento trend kombinovat a jakým oblečením s touto úchvatnou látkou zazáříte?

Smyslná bohyně

Pokud se chystáte na rande a vzdáváte hold letnímu flirtování na párty či nejrůznějších společenských událostech, zvolte šaty se střihem nad kolena, či naopak v midi střihu do poloviny lýtek, ale se spadlými rameny. Zvolte k nim klínové espadrilky s jutovou podrážkou na zavazování, jež vám opticky prodlouží vaše ladné nohy. Druhou variantou je pak krátký crop top s ramenními volány v kombinaci s upnutou sukní do pasu se zadním rozparkem v midi střihu. Look pak doplňte malou crossbody kabelkou a sandálky na podpatku. Uvidíte, že pánské pokolení z vás bude u vytržení!

Pracovní komfort

V pracovním procesu se chcete cítit navýsost dobře. Pohodlného, a přesto šik outfitu docílíte halenkou bez rukávů v kombinaci se zvonovými či cigaretovými kalhotami nebo mom jeans. Pokud nechcete nosit v létě džíny a toužíte po vzdušnějším materiálu, zvolte volné kalhoty do pasu paperbag nebo plátěné bermudy. Vhodným obutím pak budou zavazovací sandálky či bílé tenisky.

Éterická kráska

Pokud vás čekají pochůzky v městské džungli, chcete se cítit pohodlně, ale zároveň ryze žensky, zvolte madeirovou halenku spolu se sukní áčkového midi střihu s decentními knoflíky uprostřed. Jinou volbou pak budou midi šaty s balonovými, raglánovými rukávy a vysokým stojáčkem. Doplňte je kulatou ratankou – kabelkou, která je letním hitem – a zavazovacími sandálky v béžových tónech.

Autor: Žaneta Podlahová