Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Módní triky, díky kterým vypadají celebrity úžasně! Objevte jejich kouzlo i vy

12. srpna 2020 | 06:00

Září v záři reflektorů, ale přesto mají nedokonalosti taktéž jako my, obyčejné smrtelnice. Jak je ale možné, že slavné krásky vypadají pořád tak půvabně i bez armády stylistů? Základem je perfektní znalost své postavy a několika triků, které podtrhnou přednosti, a naopak skryjí nežádoucí partie. Objevte kouzlo těchto stylistických fint i vy!

#1 Krátké nohy

Navzdory tomu, že se půvabná herečka Keira Knightley pyšní přirozeně štíhlou a vysokou postavou, se přece jen potýká s nepoměrem délky nohou, které jsou na celkovou délku jejího těla krátké. Pokud i vás tíží tento problém, vsaďte na vysoký pas kalhot, džínů či sukní nebo ošalte zrak okolí optickým klamem v podobě vysoce posazeného pásku, pouzdrových sukní či šatů stejně jako Keira. Ta však není jedinou kráskou, která nepěje ódu na své jinak ladné nohy. K antipatii se přiznaly i Scarlett Johansson, která je pro mnohé symbolem krásy, či rezavá rebelka Lindsay Lohan. Zatímco Scarlett sází na hluboké výstřihy, převážně do tvaru V, jež opticky prodlouží celou postavu, vysoké rozparky šatů či kalhoty s délkou nad kotníky, Lindsay nedá dopustit na vysoké lodičky. Pokud si i vy libujete v chůzi na vysoké noze, zvolte lodičky do špičky. Jen tak zajistíte pomocí bot optimální optické prodloužení jinak krátkých nohou.

#2 Chlapecká postava

Důležité je se odlišit. Nicole Kidman se to navýsost podařilo – svou unikátní zrzavou korunou krásy a křehkým, subtilním vzhledem. Přesto by si herečka místo „chlapecké postavy“ přála výraznější ženskou siluetu. Volí proto trik přesýpacích hodin spočívající v objemných rukávech za pomoci volánů, opulentních materiálů či ramenních vycpávek spolu se širším spodním dílem – ať už jsou to kalhoty či áčková sukně. Jejím nezbytným doplňkem je pak monumentální opasek.

#3 Přílišná štíhlost

Victoria Beckham je vzhledem ke svému jedinečnému stylu pro mnohé módní ikonou. Jsou pro ni typické oversized saka, zvonové či palazzo kalhoty nebo halenky, blůzy a šaty ze vzdušných materiálů. Návrhářka tak nevolí tento styl zcela nezištně. Přidává tak na objemu své jinak velmi útlé postavy.

#4 Subtilní vršek

Na Sarah Jessiku Parker už mnohé dámy nepohlížejí jinak než jako na ikonickou Carrie Bradshaw, vášnivou „shopaholičku“, ačkoliv se tyto životní pilíře odlišují od reality a nákupního chování samotné herečky. Přestože si koupi daného oblečení herečka řádně rozmýšlí, udává pomyslný módní diktát a je si sama vědoma svých nedostatků. Proto aby zvětšila svůj drobný a křehký vršek, sází na opulentní rukávy, volány či výstřihy do V. Ty ke všemu prodlouží její malou postavu.

#5 Široká ramena

Naopak její kolegyně Kim Cattrall vyniká širokými rameny stejně jako krásná Angelina Jolie. Postavu „jehly“ ale nosí s noblesou. Co se lze z jejich stylu naučit? Nosit úzká ramínka směřující za krk, čímž opticky zúží širokost ramen, výstřihy do V či širší sukně střihu A. Angelina pak s oblibou nosí i oversized tuniky, košile či splývavé kardigany.

#6 Dlouhá chodidla

Skotská herečka Tilda Swinton vyniká nejen svými hereckými výkony, ale především velmi originální, androgynní krásou. Při své výšce 180 cm obouvá boty velikosti US 8 (přibližná délka EUR 40,5). I její kolegyně Uma Thurman obouvá dokonce nadměrnou velikost s číslem US 11 (přibližná délka EUR 43). Pokud i vás trápí poznámky vašeho okolí, že obouváte „lodě“, zaměřte se na zaoblené špičky bot či na jejich dvoubarevnost, díky čemuž bude vaše noha vypadat menší.

#7 Nežádoucí jablíčko

Ženy touží po vytvarované, krásné siluetě přesýpacích hodin – jako i Meghan, vévodkyně ze Sussexu. Bourá tak svou siluetu jablka výraznými opasky, pasovými sukněmi či pouzdrovými šaty, jež jí opticky zajistí vosí pas.

Autor: Žaneta Podlahová