Středa 26. června 2024
Svátek slaví Adriana, zítra Ladislav
Oblačno, bouřka 28°C

Slip dress nepatří jen do ložnice! Vklouzněte do ikonických saténových šatů, které milují celebrity

24. července 2020 | 06:00

Také jste po ránu unavená nejen z brzkého vstávání, ale i kvůli neustálému vymýšlení, co si dnes vzít na sebe? Chtěla byste jednoduše jen do něčeho „vklouznout“? Pak musíte zkusit slip dress! Lesklé saténové šaty nejsou na poli módních trendů nic nového a od dob jejich největšího boomu uplynulo přibližně 30 let. Letos se ale vracejí, a to ve velkém stylu!

Trend 90. let, který se letos vrací ve vylepšené verzi. Slip dress vzhledem k velmi lehkým materiálům, ze kterých jsou ušity, jako jsou hedvábí a satén, evokují svým střihem a špagetovými ramínky noční negližé hodné ložnice. A opravdu se tyto ikonické šaty zrodily z předlohy spodního prádla. Ve zlaté éře devadesátých let si je oblíbila nejedna slavná dáma. Dlouhé černé se vyjímaly na Jennifer Aniston, která je vynesla coby hlavní hvězda kultovního seriálu Přátelé na červený koberec. Pro Kate Moss byly stálicí na divokých párty a k velkému překvapení se objevily i v šatníku elegantní princezny Diany.

Ta je oblékla v roce 1996 na nejočekávanější módní událost roku Met Gala, která je přehlídkou těch nejoriginálnějších a nejušlechtilejších rób jako hold Metropolitnímu muzeu v New Yorku, konkrétně kostýmnímu institutu. Černé dlouhé saténové šaty s krajkovým lemováním v dekoltu doplnila Diana monumentálním perlovým náhrdelníkem s výrazným kamenem uprostřed a černými lodičkami. Dlouhá večerní róba byla z dílny legendární značky Dior.

Proč se rychle stanou oblíbeným oděvem vašeho šatníku?

#1 Vzhledem k ultralehkému materiálu je nebudete chtít sundat. Jsou nejen na dotek příjemné a maximálně komfortní, ale v létě vás v parných dnech i  ochladí.

#2 A nejen to. Lehkost materiálu zaručí jejich dostatečné vrstvení – s robustním úpletem či rolákem spolu s bundou. Hodí se k nim i slabé silonky, a tak je unosíte v každém ročním období.

#3 Neutralita. Hlavní doména těchto šatů, díky které se staly ikonickými. Lze s nimi vytvořit sexy budoární outfit, ale klidně také ten s rockovým nádechem.

Podívejte se na ten nejlepší výběr z e-shopů!

Letos přišly tyhle pohodlné „krásky“ s novými inovacemi týkajícími se variability nošení a drobných estetických detailů. Pokud jste nakloněna letnímu flirtování a vyrážíte s kamarádkami na párty do středu dění velkoměsta, vsaďte na slip dress ve výrazné barvě. Třeba v růžové, kterou zvolila i modelka Nikol Švantnerová pro holčičí večeři na dovolené v Saint-Tropez. Délka do poloviny lýtek, původní střih těchto šatů se vrací do kurzu, ale s vylepšením – efektním řasením po stranách. Lze je tedy nosit v jejich plné kráse, pouze s malou kabelkou, se sandálky na podpatku i bez nebo s teniskami.

Pokud vám vadí odhalená ramena a odhalené ruce, přehoďte přes tenké šaty košili. Ohrňte rukávy, vrchní knoflíčky nechte rozepnuté tak, abyste s jejich pomocí vytvořila hluboký výstřih do V, a v pase ji zavažte na uzel. Svěží, letní model, který si oblíbíte. Druhou variantou je pak noblesní monochromatický styl, kterým zaujmete široké okolí. Béžové šaty zkombinujte s oversized blazerem podobné barvy, s pudrovými sandálky a zlatými doplňky.

A když přituhne, vsaďte na vojenské boty spolu s denimovou džískou prodloužené délky či s křivákem. A co trench coat? Ten je samozřejmě také povolen a vhodným obutím pak budou bílé tenisky či ikonické kotníčkové plátěnky Converse.

Autor: Žaneta Podlahová