Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

3 nejjednodušší účesy na ples pro dlouhé i polodlouhé vlasy podle kadeřnic

Video se připravuje ...
3 tipy na jednoduché plesové účesy
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
12. ledna 2024 | 06:00

Po nejkouzelnějších oslavách závěru roku startuje neméně půvabná sezona – ta plesová, s níž se pojí ty nejokázalejší večerní róby. Kamenem úrazu u společenského looku však většinou bývá účes, který zpodobňuje korunu hlavy, pomyslnou tečku za bezchybným lookem. Jak vyzrát na tento finální krok svépomocí v pohodlí domova? Máme pro vás tři tipy na ty nejjednodušší účesy, které zvládne každá z vás.

Složitými drdoly a různě spletenými účesy vás tak zatěžovat nebudeme. Pokud není česání se na společenskou událost vaší parketou, vsaďte na jednoduché účesy podle našeho návodu, které zaberou doslova pár minut.

Jste-li dlouhovláska, vyzkoušejte klasický cop, který ale sčešte k jedné straně. Vykouzlíte ho z lehce vlněných, kudrnatých, ale i rovných vlasů. Nejprve se zaměřte na větší objem vaší koruny hlavy a do vlasů zapracujte několik stříknutí suchého šamponu. Nanášejte ho zejména v oblasti pěšinky. Poté sčešte pěšinku doprostřed či do strany, jak jste zvyklá, a rozdělte si následně vlasy na tři stejně silné prameny. Vytvořený cop upleťte pevný a upevněte gumičkou. Nakonec prameny povolte do ležérnější verze. „Pro slavnostnější vzhled pak použijte ozdoby do vlasů a fixujte lakem. Jste-li extravagantní typ, nebojte se větších ozdob, třeba peříček,” radí kadeřnice z přírodního studia krásy OliOla.

Pokud máte polodlouhé či krátké vlasy, ze kterých drdol neučešete, stejně tak nezapletete cop, stačí drobná vlasová úprava. Nejprve vlasy navlňte žehličkou nebo kulmou. Nahoře pak vezměte z obou stran pramínky a sepněte je gumičkou. Vzniklý culík protočte přes gumičku dolů a vlasy doupravte. Nakonec dozdobte třeba štrasovou sponkou, která zakryje gumičku, a nalakujte.

Předem navlněné vlasy můžete upravit také na jednu stranu. Oddělte pramínek, ten zatočte ke straně a upevněte pírky. Pro společenský efekt opět ozdobte sponkami a účes přelakujte. Slavnostnějšího vzhledu docílíte i použitím třpytivého laku na vlasy.

Trendy doplňky do vlasů za skvělé ceny vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Celý návod naleznete v úvodu článku.

Autor: Žaneta Podlahová, TeSim