Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Od voleb uběhl rok: Kterými outfity oslnila Eva Pavlová?

25. ledna 2024 | 06:00

Bude tomu rok, co byl zvolen přímou volbou nový prezident Petr Pavel. Nejen 28. ledna 2023 mu stála po boku jeho choť Eva Pavlová, jež se zbrusu nové funkce zhostila se vší grácií. Bravurně si taktéž počíná v módní prezentaci, která prošla značným posunem. Jakými modely učarovala a v čem ji chválí renomovaní stylisté?

Stylistický zlom

Jistý zlom nastal při samotném historickém okamžiku, vyhlášení výsledků 2. kola prezidentských voleb na konci ledna loňského roku. Eva Pavlová dorazila spolu se svým manželem do volebního štábu v sofistikovaném modelu v delikátní pudrově růžové barvě. Zvolenou barvou, ale i připnutou broží, za kterou stojí designér a tvůrce osobitých šperků Hanuš Lamr, potvrdila, že móda není jen o líbivé stránce na první pohled. Móda zkrášluje nositele, je ale i nedílnou součástí etikety, indikace společenského postavení a komunikačním nástrojem. Decentní růžová barva na šatech, která byla navíc doplněna i pastelově růžovým kabátem z vlny a kašmíru, odkazovala na náklonnost, energii, lásku, něhu i oddanost, což potvrdil i designér.

Kabáty ve svěžích a zraky poutajících barvách byly pak svěžím zpestřením a odklonem od původního módního vkusu Evy Pavlové. Před zásahem stylistického týmu se zaměřovala spíše na sportovnější tmavé verze s prošíváním.

Podpora české tvorby

Značného módního posunu si všimla i renomovaná stylistka a designérka Kamila Vodochodská, která vyzdvihla zejména kvalitní materiály, ale i podporu zdejší tvorby. „Velmi musím pochválit doplňky, zvolila především ty od českých tvůrců. Je vidět podpora a vnímání toho, že v České republice vznikají velmi zajímavé věci,“ nechala se slyšet Kamila.

Jak dále zhodnotila Kamila Vodochodská styl Evy Pavlové v počátcích nové funkce? To se dozvíte ve videu:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských webů

Eva Pavlová za uplynulý rok vynesla nespočet módních atributů z českých dílen. Třeba kabáty i šaty prvotřídní kvality The May Studio. Pod značkou vystupuje designérka Štěpánka Pivcová, jež stála za stylingem Evy Pavlové v prezidentské kampani. První dáma oblékla také výjimečné šaty i dlouhé večerní od věhlasných návrhářek, jako jsou Beata Rajská, Tatiana Kovaříková či Zuzana Kubíčková. Výrazným, zapamatovatelným modelem byl bezesporu i kalhotový kostýmek v červené barvě z dílny Kateřiny Geislerové, který oblékla kupříkladu při příležitosti setkání s hercem a vyslancem dobré vůle UNICEF Orlandem Bloomem. Nedávno však uchvátila i sukňovým kostýmkem v blankytně modré barvě od návrhářky Zuzany Lešák Černé. Kostýmek vhodně zvolila pro novoroční oběd s premiérem Petrem Fialou a jeho chotí Janou.

Doplňky, o kterých se zmiňovala Kamila Vodochodská, mají taktéž nesporný podíl na reprezentativních modelech. Řeč je o hedvábných šálech a zejména pak o vyšívané kabelce z autorské tvorby Andrey Vytlačilové. Kabelku vynesla na slavnostní recepci britského krále Karla III. Na samotnou korunovaci britského monarchy oblékla další designérský skvost, a to v podobě opulentního klobouku z dílny modistky Jolany Kotábové.

Vlasová proměna

Kamila Vodochodská exkluzivně pro Blesk pro ženy ještě dodala, že značná proměna nastala i ve vlasovém stylingu. „Kdo pozoroval první dámu detailněji nebo se podívá na dobu před a po, tak asi řekne, že účes, který v začátcích své funkce zvolila, jí velmi pomohl. Omladil ji, krásně prodloužil siluetu krku a upozornila jím na svůj krásný úsměv a oči,“ uzavřela designérka.

Elegantní kousky ve stylu Evy Pavlové pořídíte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Na outfity Evy Pavlové se podívejte do fotogalerie. 

Autor: Žaneta Podlahová