Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Jednoduchý společenský účes: Jak na přirozené vlny u dlouhých a polodlouhých vlasů?

Video se připravuje ...
Jak na přirozené vlny na dlouhých i polodlouhých vlasech?
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
16. ledna 2024 | 06:00

Jednoduché vlny jsou univerzálním účesem, který můžete vynést do prostor kanceláře. Využijete je ale i při nadcházející plesové sezoně. Jak je vytvořit na dlouhých i polodlouhých vlasech a na co byste měla brát zřetel?

Nepostradatelná tepelná ochrana

Jedním z nejdůležitějších kroků je aplikace tepelné ochrany do čerstvě umytých, vlhkých vlasů. Tak snížíte riziko zničených, lámavých vlasů, naopak jim dodáte zdravý lesk. Jakmile jsou vlasy rozčesané a vyfénované, jednotlivé prameny natočte na kulmu, u obličeje postupujte směrem ven, u ostatních pramenů směry střídejte. Vlny tak budou mnohem hezčí a pravidelnější.  

Na zplihlé vlasy suchý šampon

Tip odbornice: Jak radí kadeřnice z přírodního studia krásy OliOla, pro větší objem vlasů aplikujte suchý šampon, který zapracujte rukama či hřebenem se širokými zuby. Ocení ho zejména majitelky velmi jemných a zplihlých vlasů.

U polodlouhých vlasů počítejte s opticky kratší délkou

Při tvorbě vln na polodlouhých vlasech počítejte s tím, že se jejich délka navíc ještě opticky zkrátí o několik centimetrů a na výsledku to bude znát. Vedle kulmy lze k natočení dobře využít i žehličku. Čím více ji nahřejete, tím déle účes drží. Postup přípravy vln je jinak totožný jak u dlouhých, tak u polodlouhých vlasů. Prameny žehličkou natáčejte směrem odzadu dopředu.

Velký výběr vlasové kosmetiky za výhodné ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na celý postup se podívejte v úvodním videu.

Autor: Žaneta Podlahová, TeSim