Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Krásná pleť bez nedokonalostí zaručena! Co umí dračí krev, šnečí sliz nebo hadí a včelí jed?

22. března 2023 | 06:00

Čím dál více se v kosmetice objevují ingredience, které na první dobrou nezní sice lákavě, pro naši pleť jsou ale neskutečně prospěšné. Co dokážou dračí krev, šnečí sliz, hadí nebo včelí jed? Pokud i vy toužíte po mládí a kráse, neměly by vám tyto přísady uniknout.

Mladou a krásnou tvář by si přála zachovat většina z nás. Stárnutí zabránit nejde, dobrou zprávou ale je, že ho můžeme výrazně oddálit. Možná se vám ingredience jako šnečí sliz nebo dračí krev zdají naprosto bizarní. Dejte jim šanci a brzy uvidíte, že mají naprosto zázračné účinky. Co všechno umí?

VIDEO: Utrácíte za drahé krémy s vysokým SPF? Je to zbytečné, říká vývojářka kosmetiky.

Video se připravuje ...
Utrácíte za drahé krémy s vysokým SPF? Je to zbytečné, říká vývojářka kosmetiky • VIDEO: Videoredakce ženských webů

Hadí jed bojuje proti vráskám

Skutečný jed se získává z thajské zmije chrámové nebo brazilského chřestýše. Je však velmi drahý, a proto se v kosmetických produktech objevuje jeho syntetická varianta. Díky vysokému obsahu enzymů, peptidů a aminokyselin zvládne účinně redukovat jemnější vrásky nejčastěji se objevující zejména na čele a v okolí očí a úst. Kromě boje proti vráskám je hadí kosmetika skvělá i pro hydrataci a umí také sjednotit tón pleti.

Hyaluronové sérum s hadím jedem Green Idea, 398 Kč (25 ml), koupíte na www.topvet.cz

Včelí jed zpomaluje stárnutí

Včelí bodnutí není nic příjemného, samotný jed ze včelích žihadel je však velmi prospěšný. Nejenže má vynikající účinky na revmatismus, ale zároveň umí i neutralizovat škodlivé záření, vnější vlivy a zvyšuje odolnost pleti. Včelí jed podporuje tvorbu elastinu a kolagenu. Umí tak redukovat vrásky, zvláčňuje pleť, zlepšuje její elasticitu a pokožka je pak krásně oživená. Právem se včelímu jedu přezdívá přírodní botox. Většina pleťových krémů s touto ingrediencí je určena pro normální až suchou pleť a často obsahují také med, který pomáhá pleť vyživovat.


Hydratační pleťový krém s včelím jedem Rodial, 4860 Kč (50 ml), koupíte na www.aurio.cz

Věčné mládí s dračí krví

Název vás sice může zmást, ale kosmetika s tímto přívlastkem krev draků opravdu neobsahuje. Dračí krví je nazývána tmavě červená pryskyřice, kterou peruánští indiáni získávali z posvátného stromu Croton lechleri. Tato ingredience obsahuje látky s vyhlazujícími a antioxidačními schopnostmi, které jsou až padesátkrát účinnější než vitamin E. Dračí krev je silným antibiotikem, pomáhá například při oparech a různých kožních problémech. Má hojivé schopnosti a poradí si také s alergiemi. Je proto přísadou mnoha masek, pleťových krémů nebo sér a na pleti působí doslova jako elixír mládí.

Pleťové sérum Dračí krev, Kvitok, 264 Kč (10 ml), koupíte na www.notino.cz

Šnečí sliz si poradí s akné

Nezní to sice lákavě, ale i šnečí sliz umí s pletí zázraky a pomůže vám hlavně tehdy, pokud vás trápí problematická pleť. Obsahuje vysoký podíl polymerů, které se při schnutí smršťují, a jsou tak skvělým pomocníkem v boji proti vráskám. Kromě toho obsahuje také kyselinu hyaluronovou. Má tedy vysoké hydratační schopnosti, regeneruje pleť a poradí si také například s jizvami po akné. Jeho gelová struktura je vhodná právě pro osoby s mastnou a problematickou pletí.

Regenerační pleťová maska se šnečím extraktem Mizon, 582 Kč (80 ml), koupíte na www.notino.cz

Velký výběr přípravků pro krásnou pleť najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

 

Autor: Aneta Valešová