Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Hitem letošního roku je odbarvené obočí. Propadnete tomuto trendu i vy?

8. března 2023 | 06:00

Zatímco ještě minulý rok letělo husté výrazné obočí, letos je zase všechno jinak. Do popředí se staví trend takzvaného neviditelného obočí, který je sice trochu kontroverzní a extravagantní, rozhodně ale budí zvědavost. Necháte své obočí zmizet i vy?

Jednou tenké, jindy husté, tentokrát skoro neviditelné. Trend bleached eyebrows se stal populárním jak na sociálních sítích, tak také mezi celebritami. Loni se tento trend nebály vynést rovnou na červený koberec modelka Kendall Jenner, herečka Kristen Stewart nebo Julia Fox. Odbarvené obočí rozhodně přiláká pozornost a vykouzlí vám nevšední vzhled. Je ale opravdu trendy, nebo už je to trochu moc?

VIDEO: 7 největších vlasových trendů roku 2023...

Video se připravuje ...
7 největších vlasových trendů roku 2023 • VIDEO: Videohub

Záleží na tom, jak moc chcete se svým vzhledem experimentovat a zda se nebojíte lehké extravagance. Pokud však toužíte po změně a máte chuť vyzkoušet něco jiného, směle do toho. Výhodou odbarveného obočí je, že bude fungovat se všemi odstíny vlasů i tóny pleti. Rozhodně oceníte také skutečnost, že pokud se v něm nebudete cítit dobře, můžete si obočí kdykoliv obarvit zpět na původní barvu. 

Odbarvování se provádí pomocí peroxidu. Pokud s touto chemikálií nemáte zkušenosti, raději se svěřte do rukou odborníka. Může se totiž stát, že při domácím odbarvování necháte peroxid působit příliš dlouho, a může tak dojít k poškození chloupků a spálení pokožky.

V případě, že je vaše obočí tenké a řídké, odbarvování se příliš nedoporučuje. Jemné chloupky se můžou ještě více oslabit a nakonec můžete přijít o celé obočí. K podráždění peroxidem může dojít také v případě, že je vaše pokožka citlivá. Raději tak dvakrát zvažte, zda do odbarvování vůbec jít. Tento trend se hodí hlavně pro majitelky hustého a prorostlého obočí.

Korektor v hlavní roli

Pokud se na odbarvování ještě úplně necítíte, ale chtěla byste vidět, jak by na vás tento trend vypadal, stačí na obočí nanést hutnější korektor. Naneste ho na kartáček a s jeho pomocí si chloupky barvěte, dokud nebudou úplně neviditelné. Obočí pak zafixujte pomocí pudru nebo speciálního fixačního spreje na make-up. Tento look je vhodný například na večírek, na kterém tak budete rozhodně nepřehlédnutelná, a kdo ví, možná si nakonec trend neviditelného obočí zamilujete.

 

 

 

Autor: Aneta Valešová