Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Trápí vás rozšířené póry? Těchto 6 přírodních ingrediencí s nimi zatočí

  • 7 přírodních způsobů, jak na široké póry

    Fotogalerie

    1 fotografie

    19. září 2022 | 06:00

    Na obličeji je nejvíce kožního mazu, kvůli kterému jsou póry větší. Pokud ale o svou pleť pečujete správně, přebytečný maz začnete mít pod kontrolou a rozšířené póry se zmenší. Jak to ale dělat tím nejšetrnějším způsobem? Na to známe odpověď!

  • 1. Peeling

    Peeling odstraňuje odumřelé kožní buňky, což vede k rovnoměrnému tónu pleti, její hladší textuře, detoxikaci pleti, menšímu množství pupínků a rozhodně k neucpaným pórům. Když jsou vaše póry plné kožního mazu a špíny, začnou se zanášet, a to občas vede i k zánětu. To je důvod, proč byste si měla dát záležet na exfoliaci své pokožky, alespoň několikrát týdně. 

  • 2. Jílové masky

    Pokud je vaše pokožka mastná, vaše póry jsou náchylnější k rozšíření. To, co můžete udělat pro udržení kožního mazu pod kontrolou, je aplikace jílové masky. Nejenže sníží množství mazu, ale může také vytáhnout nečistoty, které ucpávají póry. Odborníci doporučují zejména bentonitový jíl. Je levný, účinný a je to něco, co si můžete snadno nanést na obličej i celé tělo během koupele ve vaně.

  • 3. Hydratace

    Existuje mnoho důvodů, proč je důležité pleť denně hydratovat. Dobře hydratovaná pokožka totiž chrání pleť před nečistotami i prachem a brání vysušení. Když je vaše pokožka příliš suchá, vaše tělo obvykle automaticky produkuje více mazu, a to způsobuje rozšíření pórů. Proto si denně nanášejte denní i noční krém na obličej, krk a dekolt. 

  • 4. Papája

    Pokud si na pokožku nanesete trochu papáji, bude se vám to rozhodně líbit! Díky vitaminu A a enzymu papainu dokáže papája odstranit odumřelé kožní buňky, oživit unavenou pokožku a udržet ji hydratovanou. Vše, co musíte udělat, je rozmačkat polovinu papáji a přidat k ní tři lžíce medu. Po umytí obličeje naneste masku a nechte ji 10 minut působit. Poté opláchněte a naneste hydratační krém. Papája pomůže stáhnout póry a zároveň vám dodá přirozený jas.

  • 5. Kolagen

    Stárneme a naše tělo produkuje neustále méně a méně kolagenu. Kolagen je protein, který vytváří strukturu pro naše kosti a vazy. Když ale tělu kolagen chybí, bohužel to způsobuje i ochabnutí kůže, tvoření vrásek a rozšíření pórů. Existují kolagenové doplňky, které můžete užívat, abyste svému systému dodala dávku kolagenu navíc. Dobré je také konzumovat více citrusových plodů, kešu oříšků, mořských plodů, listové zeleniny nebo vývaru z kostí.

  • 6. Aloe vera

    Aloe vera obsahuje vitaminy A a C, antioxidanty, enzymy, glukomanany, aminokyseliny, lipidy a má protizánětlivé vlastnosti. Navíc se skládá zejména z vody, což z ní dělá úžasný prostředek, kterým lze hydratovat pokožku a zároveň zklidňovat a zmenšovat póry.

    Přípravky pro krásnou a zdravou pleť najdete za nejlepší ceny na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Adéla Ondroušková
Klíčová slova:  pleť, krása, póry, trendy, peeling
Diskuse ke článku
.