Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Chcete pevnější a plnější zadeček? Tyto potraviny vám k němu pomohou

  • Chcete pevnější zadeček?
    23. května 2022 | 05:00

    Chcete mít do léta pevný, kulatý a šťavnatý zadeček? Zkuste tyhle potraviny! Správná volba jídla v kombinaci s cvičením na hýžďové svalstvo udělá z vašeho pozadí výstavní kousek.

    A to se obzvlášť před létem hodí! Které potraviny jsou tedy ty pravé na vybudování krásného zadečku?

  • 1. Burákové máslo

    Arašídové máslo je bohaté na bílkoviny, vlákninu i zdravé tuky. Díky vitaminu E může dokonce zlepšit kvalitu vaší pokožky, pomáhá snížit riziko cukrovky a velmi rychle dodá tělu energii. To, co vám pomůže k dokonalému zadečku, jsou hořčík, bílkoviny a tuky. Bílkoviny jsou skvělé pro růst svalové hmoty, hořčík potlačuje křeče po cvičení a tuky pomáhají tělu udržet tělesnou váhu v normě. 

  • 2. Řecký jogurt

    Řecký jogurt má méně sacharidů, cukrů a dvakrát více bílkovin než obyčejný bílý jogurt. Vedle toho, že řecký jogurt je skvělý na posílení kostí, snížení krevního tlaku a zlepšení střevní mikroflóry, je také účinný v nastartování metabolismu při cvičení. Některé studie říkají, že řecký jogurt je schopen zvýšit svalovou hmotu a zároveň zlepšit složení těla již za 12 týdnů pravidelného cvičení.

  • 3. Hořká čokoláda

    Věřte tomu nebo ne, existují tuky, které jsou pro nás ve skutečnosti dobré. Naše pozadí je z velké většiny tvořeno právě tukem. Zdravé tuky jsou obsaženy například v hořké čokoládě, vejcích a lněném semínku. Ženy, které 16 týdnů konzumovaly zdravé tuky, snížily svůj krevní tlak a zvýšily procento svalové hmoty v těle. Pokud chcete mít větší, pevnější zadek, hořká čokoláda v malém množství vám může pomoct!

  • 4. Avokádo

    Důvod, proč byste měla zvážit přidání tohoto ovoce do svého jídelníčku, je ten, že pokud hodně cvičíte, abyste získala plnější a pevnější zadek, antioxidanty v avokádu omezují bolesti svalů po cvičení. To znamená, že budete moct cvičit tak, jak jen chcete, aniž byste se musela obávat nepříjemné bolesti či svalové horečky. 

  • 5. Brambory

    Aby vaše svaly rostly, musí nejdříve projít těžkým procesem, pro který je důležitý vitamin C. Pomáhá lépe regenerovat a produkovat kolagen, a to je pro růst svalové hmoty klíčové. Velké množství vitaminu C mají brambory. Můžete si je udělat pokaždé jinak, proto na tuto chutnou potravinu při budování pěkného zadečku rozhodně nezapomínejte!

  • 6. Houby

    Houby jsou bohaté na vitamin B, který našemu tělu pomáhá získávat svalovou tkáň. Pokud tedy cvičíte, abyste své pozadí i ostatní části těla dala do formy, jsou houby správnou volbou. Také obsahují mnoho antioxidantů posilujících imunitu a správné množství mědi, která dokáže zabránit některým projevům stárnutí.

  • 7. Kuřecí maso

    I kuřecí maso je skvělý zdroj bílkovin, které jsou při cvičení žádoucí. Pomáhají tělu ztrácet tuky, zároveň ale budují svalovou hmotu. Někdo také uvádí, že bílkoviny potlačují chuť k jídlu i hlad jako takový, a to není při dietě tak úplně od věci. 

  • 8. Olivový olej

    Tuk, který je v olivovém oleji, je přesně ten tuk, který potřebujete pro větší a pevnější zadeček! Ať už na něm vaříte nebo si ho přidáváte na sýry či zeleninu, denně byste měla konzumovat maximálně dvě polévkové lžíce. I zdravé tuky je totiž nutné do těla přijímat s mírou. 

  • 9. Pitný režim

    Voda je to nejdůležitější! Ať už chcete zhubnout nebo nabrat svalovou hmotu, vždy musíte opravdu hodně pít. Vedle toho je pitný režim důležitý i v boji proti celulitidě, kterou má na zadečku téměř každá žena. Ideální je vypít alespoň 2,5 l čisté vody za den.

Autor: Adéla Ondroušková
Klíčová slova:  krása, zadek, léto, potraviny, avokádo, bílkoviny
Diskuse ke článku
.