Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Lesklé vlasy plné objemu? Internetem se šíří nový trend, jak si je správně mýt

12. června 2022 | 06:00

Sociální sítí TikTok se jako lavina šíří nový trend, který vám zajistí lesklé vlasy plné objemu. Byly jsme natolik zvědavé, že jsme jej ihned musely vyzkoušet. Splnil naše očekávání, nebo je to jen další trik, kterému lidé naletí?

Co kdybychom vám řekly, že stačí udělat malou změnu v tom, jak si myjete vlasy, a najednou budete mít lesklou hřívu plnou objemu? Rozhodně budete reagovat jako my, a to tak, že takový trik musíte ihned znát. Technika, která zaplavila síť TikTok, nese název reverse hair washing, a přestože to může znít tajuplně, je to neskutečně jednoduché. Zkrátka vyměníte pořadí vlasové kosmetiky, kterou používáte. Tedy první si umyjete vlasy kondicionérem a poté šamponem. A to je vše. 

Proč vyzkoušet metodu obráceného mytí?

Tím, že jako první použijete kondicionér, se do vlasů lépe dostanou jeho výživné a hydratační složky. Šampon pak vymyje zbytky kondicionéru, který občas může způsobit, že jsou vaše vlasy "těžké", zplihlé nebo mastné. Díky tomuto pořadí jsou vlasy lesklejší, objemnější a hladké na dotek.

Video se připravuje ...
Vzrušující účesy, které pofrčí v roce 2022 • VIDEO: Videohub

Vyzkoušely jsme metodu na vlastní kůži

Mám sušší vlnité vlasy, které jsem si v pubertě neustále žehlila. Své vlny jsem začala milovat až před pár lety. Vlnité vlasy mají totiž tu výhodu, že i když nemáte vlasy husté, stále jsou plné objemu. Přesto je s nimi občas práce. Chce to mít v malíčku správnou techniku mytí i stylingu, aby vlny nepůsobily jako vrabčí hnízdo, ale měly tu správnou texturu.

Metodu mytí pomocí kondicionéru jsem znala již pod názvem co-washing (conditioner only washing). Jak funguje? Jednoduše vmasírujete kondicionér do mokrých vlasů. Nejprve začnete pokožkou hlavy, kondicionér vymyjete a následně ho nanesete do délek, necháte působit a zase smyjete. Rozhodla jsem se ale vyzkoušet i metodu reverse hair washing, která se hodí například pro jemné a často se mastící vlasy, a byla jsem příjemně překvapena. Vlasy byly opravdu o poznání hezčí, hezky se vlnily a působily vzdušně a hydratovaně.

Metodu obráceného mytí můžete praktikovat při každém mytí. Díky této metodě můžete navíc zjistit, že se vám vlasy už tak nemastí a nemusíte si je mýt příliš často. Rozhodně stojí za vyzkoušení a my jí dáváme palec nahoru!

Pro výběr té nejlepší vlasové kosmetiky pro vás využijte náš internetový srovnávač Zboží Dáma.

 

 

Autor: Aneta Valešová