Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Mladistvá pleť během chvilky? Nový kosmetický trend slibuje zázraky

..
24. června 2022 | 06:00

Mladistá, zářivá a hydratovaná pleť bez nedokonalostí? To je sen snad každé z nás. Díky nové beauty metodě s názvem slugging vaše pleť může přesně taková být. V čem tkví její tajemství a proč ji začal milovat celý svět?

Slugging je odvozen z anglického slova "slug", což v češtině znamená "slimák". Neděste se, nemusíte si na pleť přikládat slimáky, sama metoda je ovšem dost "slizká". Proč je vlastně slugging tak skvělý a měla byste ho vyzkoušet? 

11 účinných omlazovacích cvičení pro obličej. Podívejte se na video:

Video se připravuje ...
11 účinných omlazovacích cvičení pro obličej • VIDEO: Videohub

Korejská metoda

Tato beauty metoda je spojována s Jižní Koreou. Je obecně známo, že Korejky jsou v péči o pleť velmi důkladné a právě z této země často pochází různé beauty rituály a nejrůznější pleťové metody, mezi které spadá právě slugging. V čem tedy "slimákování" spočívá? Po klasickém a důkladném odlíčení a nanesení vhodného hydratačního krému se na pleť nanáší ještě regenerační krém nebo pleťový olej a úplně nejčastěji se používá klasická vazelína. Tyto produkty silně pokožku hydratují, ale zároveň vlhkost "uzamknou", a zamezí tak jejímu úbytku, ke kterému během noci dochází. Další výhodou této metody je, že pomáhá uzdravovat narušenou kožní bariéru, bojuje tak s ochablou pokožkou a vráskami a zároveň zlepšuje pronikání jiných účinných látek z pečujících přípravků.

Pro jaký typ pleti je slugging vhodný?

"Slimákování" se hodí pro ženy s normální pletí, skvěle sedne také majitelkám suché pleti, která má sklony k svědění. Poslouží také v případě, kdy vás na pleti trápí nějaký drobný problém. Například když se objeví malé nedokonalosti po chemickém peelingu nebo když vás trápí ekzém. Naopak se tak úplně nehodí pro pleť, která má sklony k akné, které by se mohlo tak akorát zhoršit, nebo pro pleť, která se příliš mastí. Slugging není vhodné kombinovat s přípravky obsahujícími retinoidy, kyselinu salicylovou nebo jiné dráždivé složky.

Jak na něj? 

Je to jednoduché. Večer si pleť důkladně vyčistěte, následně naneste sérum a pleťový krém. V jiném případě by váš očistný rituál normálně skončil, nyní však přichází poslední krok, a tím je právě slugging. Na pleť naneste vazelínu nebo například pleťový olej, který je složen z hroznového, slunečnicového nebo šípkového oleje. Takové totiž příliš neucpávají póry. A je hotovo. Pleť bude sice slizká a mastná na pohled, ráno se však probudíte s dokonale hydratovanou pokožkou. Slugging je vhodné aplikovat alespoň jednou týdně, u stárnoucí a vysušené pleti klidně i denně. Tato metoda je vhodná i na jakákoliv jiná suchá místa na těle, například na kolena či lokty.

Autor: Aneta Valešová