Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Potvrzeno: Měsíc má vliv na naši krásu! Co si dopřát v jeho jednotlivých fázích?

  • krása
    24. dubna 2022 | 06:00

    Od nepaměti lidé věděli, že jednotlivé fáze měsíce ovlivňují nejen počasí, ale také je samotné, jejich náladu i zdraví. A také krásu! Vždyť nemůže být náhoda, že cyklus měsíčních proměn trvá průměrně dvacet devět a půl dne, což odpovídá době, kterou potřebuje pokožka ke své regeneraci.

    Jak tedy můžete vliv měsíce využít při péči o pleť a vlasy? 

  • Nov - novoluní: výživa a hydratace

    Novem neboli také novoluním začíná první ze čtyř základních fází měsíčních proměn. Měsíc se nachází mezi Zemí a Sluncem a jeho osvětlená polokoule míří od naší planety, takže je pro nás neviditelný.

    CO VÁM PROSPĚJE: Při novoluní se tělo dobře pročisťuje, proto je vhodná doba pro krátkodobé detoxikační kúry a půsty, nebo alespoň odlehčený jídelníček. Samozřejmě je potřeba hodně pít, aby se škodliviny měly jak vyplavit z těla ven.

    Při kosmetické péči se zaměřte na hydrataci a výživu, aby vaše pleť i vlasy získaly energii potřebnou pro regeneraci a posílení obranyschopnosti. Velice účinné jsou nyní také čisticí procedury, jako jsou peelingy a aplikace detoxikačních masek. Dopřát si můžete také důkladnější manikúru a pedikúru, příznivě působí i sauna či parní lázeň.

    TIP: Pročištění organismu, které pozitivně ovlivňuje i kvalitu a krásu pleti, můžete podpořit užíváním chlorofylu, mladého ječmene nebo chlorely. Je také vhodné popíjet zázvorový čaj nebo teplou vodu s citronem či s medem.

  • Dorůstající Měsíc: regenerace

    Měsíc se vzdaluje od Slunce a my můžeme vidět stále větší část jeho osvětlené polokoule. Jeho první čtvrt, vytvářející jasné písmeno »D«, se objevuje přibližně sedm dnů po novu. Během dalších sedmi dnů, kdy stále roste, se stává dominantou nočního nebe.

    CO VÁM PROSPĚJE: Toto období je ideální pro zvýšenou fyzickou aktivitu, což může být jakékoli cvičení nebo alespoň svižné procházky. S přibývajícím Měsícem se může ovšem stát, že přiberete na váze i vy, takže si dávejte pozor, co jíte. Vhodná jsou méně tučná jídla a strava bohatá na vitaminy.

    Co se týká kosmetické péče, pokožka i vlasy jsou schopny lépe vstřebávat regenerační a výživné látky a velice dobře reagují také na všelijaké pečující kúry. Je také dobré navštívit kadeřníka, střih i barva prý déle vydrží.

    TIP: Nyní je nejlepší čas vyzkoušet zbrusu nové kosmetické přípravky, jelikož se ukáže, zda vám dělají dobře, či nikoli.

    Video se připravuje ...
    Nebojte se barev po čtyřicítce! Expertka prozradila, která vás omladí!

  • Úplněk: relaxace

    Za necelých patnáct dní po novu se Měsíc dostane do fáze úplňku. Stojí totiž na obloze přímo naproti Slunci, které jeho plochu plně osvětluje. Úplňkový Měsíc obvykle vychází hned po západu Slunce a krásně ozařuje noční oblohu svým svitem.

    CO VÁM PROSPĚJE: Úplněk působí na lidi různým způsobem. Někdo může mít neopodstatněné výkyvy nálad, někdo je hyperaktivní a špatně se soustřeďuje, ale najdou se i tací, kteří na sobě žádné větší změny nezaznamenají. V každém případě je nyní ideální soustředit se na odlehčenou stravu nebo si rovnou naordinovat jednodenní půst.

    Rozhodně to nepřehánějte s fyzickou aktivitou, nepřepínejte se a hodně odpočívejte. V rámci kosmetické péče dbejte na pečlivé, ale jemné očištění pokožky. »Omezte se« jen na nezbytně nutné kosmetické úkony, prostě se snažte dopřát oddech i pleti a vlasům. Ještě tři dny po úplňku vynechejte jakékoli invazivní i neinvazivní zákroky v obličeji i na těle.

    TIP: Nechte se rozmazlovat při relaxační masáži, ve vířivce nebo si alespoň dejte příjemně teplou koupel.

  • Couvající Měsíc: Pročištění

    Po úplňku začne Měsíc »ubývat« a po necelých sedmi dnech získává podobu ve tvaru písmene »C«. Během dalšího týdne z něj zůstává jen úzký srpek, až opět nastane novoluní a cyklus pravidelné proměny je opět na začátku.

    CO VÁM PROSPĚJE: Tělo je ve vynikající formě a nejlépe se zbavuje toxických látek i nadbytečných kilogramů, a proto je nyní vhodné zahájit intenzivnější detoxikaci nebo třeba kúru proti celulitidě.

    V těchto dnech také sílí účinky hloubkového čištění a péče proti nedokonalostem pleti. Případné rány a jizvy se nyní hojí mnohem lépe a bolest je snesitelnější, takže toho můžete využít k výraznějším kosmetickým zákrokům. Vhodné jsou nejen depilace, epilace, ale i manikúra, pedikúra, lymfatická drenáž či permanentní make-up.

    TIP: Pokud se teď necháte ostříhat, vlasy vám budou dorůstat pomaleji.

    Kosmetiku za bezkonkurenční ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Michaela Hudecká
Klíčová slova:  trendy, krása, pleť, péče o pleť
Diskuse ke článku
.