Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Padají a lámou se vám vlasy? Tyto produkty jim dodají zase trochu života

  • ...
    25. února 2022 | 06:00

    Ne nadarmo se říká, že vlasy jsou korunou krásy. Pokud i vás trápí lámavé, suché vlasy, které často vypadávají, pak se vám rozhodně bude hodit několik tipů na vlasové produkty, které si s těmito problémy hravě poradí. Tady jsou!

    Volají vaše vlasy SOS? Pak je na čase dopřát jim kvalitní péči. Vyzkoušely jsme pro vás v redakci několik užitečných vlasových pomocníků, kteří nám opravdu pomohli, a získali si tak stálé místo v našich kosmetických výbavách.

  • Vlasové tonikum proti vypadávání vlasů Natucain, 2599 Kč (100 ml), koupíte na www.natucain.cz

    Během těhotenství se mi vlasy neskutečně zlepšily a nevzpomínám si, kdy jsem je měla tak hezké a zdravé. I mě ale za nějakou dobu dostihlo poporodní vypadávání, což mě trošku rozhodilo. Proto jsem neváhala a vyzkoušela jsem vlasové tonikum Natucain, které slibuje zázraky. Slyšela jsem na něj samou chválu. Ráno a večer jsem ho vždy nanášela na místa, která mi připadala lehce prořídlejší. Tonikum jednoduše do pokožky vmasírujete a necháte ho působit. Byla jsem opravdu mile překvapena, když se za nějakou dobu na místech začaly objevovat nové malé vlasy a celkově mi tato místa zase dorostla. Co se týče samotného vypadávání vlasů, tak stále nemám vyhráno, ale i tady pociťuji výrazné zlepšení. Tonikum je určeno na tři měsíce, a i když je investice poněkud vyšší, vyplatí se.

    Vzrušující účesy, které pofrčí v roce 2022. Inspirujte se!

    Video se připravuje ...
    Vzrušující účesy, které pofrčí v roce 2022 • VIDEO: Videohub

  • Antioxidační šampon proti vypadávání vlasů Revita CBD, DS Laboratories, 750 Kč (205 ml), koupíte na www.aurio.cz

    Pokud trpíte zvýšeným vypadáváním vlasů, tenhle šampon by měl být vaše spása. Je obohacen o 150 mg širokospektrálního kanabidiolu (CBD) s antioxidačními účinky a nejen díky tomu zabraňuje padání vlasů, výrazně zvyšuje jejich hustotu a kvalitu. Zatím jsem s kúrou na začátku, ale musím říct, že mi vlasy přijdou kvalitnější. Všechny produkty DS Laboratories obsahují nanosomy – speciální metodu přenosu aktivních látek přímo ke vlasovým kořínkům. Veškeré účinné látky jsou zapouzdřeny právě v mikroskopických nanosomech, které mají vynikající schopnost proniknout snadno a hlouběji do pokožky a přenést aktivní látky přímo na buňky vlasového folikulu. Šampon má velmi jemnou vůni, tvoří hustou pěnu, a to i v malém množství produktu.

  • Kofeinový šampon Vital, Alcina, 309 Kč (250 ml), koupíte ve vybraných salonech

    Šampon má moc lákavý obal. Černá je taková netradiční pro kosmetiku, ale vypadá super. Šampon má jemnou vůni, je hodně hustý a krásně se napění. Na mé krátké vlasy není třeba velké množství. Obsahuje kofein, koenzym Q10, provitamin B5, panthenol a zinek, což je kombinace, jež by měla nastartovat pokožku hlavy a kořínky vlasů a dát jim sílu, energii a podpořit růst vlasů! Vlasy jsou po umytí a použití kondicionéru stejné řady příjemně jemné.

     

     

    Video se připravuje ...
    Nebojte se barev po čtyřicítce! Expertka prozradila, která vás omladí!

     

  • Šampon proti vypadávání vlasů Eucerin DermoCapillaire, 349 Kč (250 ml), koupíte v síti lékáren

    Značku Eucerin mám spojenou hlavně s pleťovou kosmetikou, byla jsem ale zvědavá, co nabízí ta vlasová. Již delší dobu byly mé vlasy bez života, suché, sem tam padaly a občas mě trápila také svědící pokožka. Chtělo to více umytí, než jsem zjistila, že tento šampon opravdu funguje. Vypadávání vlasů se výrazně oslabilo, byly najednou zase hezké a jemné na dotek a vlasová pokožka se hezky zklidnila. Pokud se i vám dostane tento produkt do rukou, dejte mu šanci a neodpískejte to hned po prvním použití. Opravdu se vyplatí počkat. 

  • Kúra na poškozené vlasy NIA FIX, DS Laboratories, 890 Kč, koupíte na www.aurio.cz

    Je to dokonalá kúra pro všechny, kdo si často barví nebo odbarvují vlasy. Já si je nechávám odbarvovat již mnoho let několikrát do roka. Tahle dvojka produktů má rozhodně něco do sebe a slibuje zdravý vzhled vlasů, jež jsou pod stálou palbou odbarvování a vysušování fénem či kulmou. Musíte si na tuto kúru udělat rozhodně čas. Dvoufázové ošetření je minimálně na čtyřicet minut, protože každá složka potřebuje působit dvacet minut. Nejdříve si musíte vlasy umýt a potom v první fázi přichází pěna, necháte působit, neoplachujete a aplikujete masku, tu opět necháte dvacet minut působit. Poté opláchnete. Musím říct, že mé vlasy jsou opravdu krásně hladké a pružné, a to až do konečků, které jinak většinou, když jsem projela prsty vlasy, byly na omak vysušené. Jsem moc spokojená.

  • Vlasový olej Nessa, 860 Kč (30 ml), koupíte na www.madeformoms.cz

    Vlasový olej je určen převážně pro ženy po porodu, nicméně pomohl i mně s mými vlasy, které se často mastí. Ale konečky jsou suché. Olej se příjemně nanáší, a to hlavně díky aplikátoru. Kapičky se hezky rozetřou po vlasech a pokožce hlavy. Olej se aplikuje před mytím, ale určitě neudělá škodu ani během dne. Obsahuje arganový a jojobový olej. Oba mají vysoký obsah antioxidantů, a obnovují tak lesk a vlhkost suchých vlasů. Dokonce obsahuje i olej z kávových semínek, který podporuje zdravý růst vlasů a napomáhá zpomalit vypadávání vlasů. Produkt je bez parfemace, nebude tedy dráždit. Vypozorovala jsem, že díky produktu Nessa mi vlasy povyrostly o pár centimetrů. 

  • Kondicionér pro podporu růstu vlasů Hair Care, Curapil, 262 Kč (200 ml), koupíte na www.notino.cz

    Nejprve jsem ke kondicionéru přistupovala skepticky, ovšem díky tomu, že obsahuje mimo jiné kofein, přesvědčil mě už po první aplikaci, že má smysl používat jej. Vlasy byly okamžitě silnější, méně jich zůstávala v hřebenu, navíc se krásně leskly.  Pro výživu obsahuje kondicionér také D panthenol,, který napomáhá regeneraci. Ostatní látky napomáhají k posílení vlasu, jeho lesku, obsahuje výtažek z rostliny jicama, který má na starosti hebkost. Navíc příjemně voní a jeho aplikace je veskrze příjemnou záležitostí. Neobsahuje parabeny a díky tomu nejsou vlasy zbytečně zatěžovány. Kondicieonér se nanáší na vlhké vlasy. Nikoliv na pokožku. Jak jsme si přečetla na příbalu. Díky tomu, že si nandáte kondicionér na pokožku hlavy, rychleji se mastí. Jediné, co bych vytkla je, že si tento kondicionér začal na vlasy aplikovat i můj přítel, takže lahvička byla brzy prázdná.

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...