Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zaměřeno na dámský knírek: Díky těmto trikům se ho rychle zbavíte!

  • ...
    4. června 2021 | 06:00

    Především pro brunetky bývá boj s knírkem dennodenní záležitostí. Nejedná se zrovna o estetickou záležitost a nehezky vypadající chloupky dokážou potrápit nejednu ženu. Naštěstí existuje hned několik způsobů, jak se jich zbavit!

    Na dámské ochlupení se nahlíží různě. Čím dál více se do popředí tlačí trend, který dává přednost přirozenosti, a odstraňování chloupků se považuje za podléhání společenskému nátlaku či módě. Na druhé straně pak stojí ženy, které považují chloupky za něco nepřípustného a okamžitě se jich zbavují. Jedním takovým místem, které dokáže opravdu potrápit, když se na něm objeví ochlupení, je právě část nad rtem. Poradíme vám, jak s knírkem zatočit!

  • Stará dobrá pinzeta

    Beauty pomocník, který nikdy nezklame! Nejrychlejším, ale zároveň také nejpracnějším způsobem, jak se chloupků zbavit, je použití klasické pinzety. Vytrhávání je poněkud zdlouhavé, takže se obrňte trpělivostí, bývá také bolestivé. Dvěma prsty proto vždy kůži natahujte a chloupky vytrhávejte mezi nimi. Jakmile tento trik dodržíte, bolest bude mnohem snesitelnější. Vytrhávání pomocí pinzety může být trochu otravné, ale nehrozí skoro žádné podráždění kůže. Jakmile se chloupků zbavíte, namažte část nad rtem nějakým uklidňujícím gelem či krémem.

    Jak se holily Řekyně a co je dnes trendy? Podívejte se na historii ochlupení:

    Video se připravuje ...
    Jak se holily Řekyně a co je dnes trendy? Podívejte se na historii ochlupení • VIDEO: Glamour magazine

  • Pomocí vosku nebo cukrové pasty

    Depilace cukrovou pastou, takzvaný sugaring, se těší velké oblibě. Velmi rychle a účinně se můžete knírku zbavit až na celý měsíc. Pořízení cukrové pasty není příliš drahé a depilaci můžete provádět v pohodlí domova. Stejně tak to platí v případě depilace voskem – depilační voskové pásky seženete v každé drogerii. V obou případech je ale lepší poprvé navštívit odborníka, který vám ukáže, jak s produkty správně zacházet. Jinak totiž může dojít k podráždění, spálení či strhnutí kůže.

  • Depilační krém

    Chloupků nad rtem se můžete zbavit také pomocí depilačního krému. Je ale důležité vybrat takový produkt, který je určen pro citlivou pleť obličeje. Depilační krém chloupky naruší a ty se následně pomocí špachtličky odstraní. Manipulace je jednoduchá, bezbolestná, krém nanesete a necháte pár minut působit. Počítejte však s tím, že v případě depilačního krému nejde o dlouhodobé odstranění chloupků. Ty se většinou v krátkém čase objeví znovu.

  • Epilátor na obličej

    Základem úspěchu tohoto ručního epilátoru na obličej je kovová pružinka, u které je zapotřebí, aby byla v obloukovém tvaru do písmene U. Stačí pohybovat v oblasti knírku směrem nahoru či do strany. Není zapotřebí vyvíjet větší tlak, mezery v pružince zajistí rychlé odstranění veškerých chloupků. Počáteční lehké štípání vás může odradit, není to však nic, na co byste si po pár vteřinách nezvykla. Za efektivní a opravdu úplné odstranění knírku do pár vteřin to opravdu stojí. Hladká pokožka k tomu vydrží poměrně dlouho.

  • Zbavte se jich natrvalo

    Mezi nejúčinnější, ale také nejdražší metody odstraňování chloupků z obličeje patří trvalá epilace. Ta se provádí laserem, ultrazvukem nebo pomocí intenzivního pulzního světla IPL. Všechny metody se provádí v salonech pod dohledem odborníků. Vyšší cena je rozhodně nevýhodou, investice se ale vyplatí. Výsledkem totiž bude trvale hebká tvář.

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.