Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

10 triků proti vráskám, které byste se měla naučit od své babičky

  • 25. května 2021 | 06:00

    Touha zastavit proces stárnutí není ničím novým pod sluncem. Chtěly to už naše babičky i ženy napříč historií. Právě babičky nám ale často dávají dobře míněné rady, které se vyplatí poslouchat. A pokud ne přímo všechny, tak těchto deset určitě!

    Taky má vaše babička stále hebkou pleť? Přestože v mládí neměla na výběr z nepřeberného množství kosmetických produktů, stejně se i v pokročilém věku může chlubit dokonale jemnou pletí. Pokud i vy toužíte přesně takovou mít, vezměte si k srdci tyto rady.

  • Hydratace je základ

    Autor: istock.com

    Dobře, možná vaše babička nepoužívala zrovna termín "hydratace", určitě jste od ní ale několikrát slyšela, že se máte namazat. Ať už jdete spát, právě jste vyšla ze sprchy nebo se chystáte do mrazu, měla byste se natřít vhodným krémem. Vysušená pokožka se totiž snadno podráždí, tvoří vrásky, je citlivá, a dokonce se na ní mohou dělat červené skvrny nebo ekzémy. Po každé koupeli či sprše proto používejte tělové mléko a na obličej si pořiďte hydratační krém. Na jaře a v létě ho víc než oceníte.

    Redaktorka vyzkoušela neinvazivní omlazovací metodu. Podívejte se na výsledek:

    Video se připravuje ...
    Redaktorka vyzkoušela neinvazivní omlazovací metodu. Podívejte se na výsledk • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • Spi na zádech

    Autor: istockphoto.com

    Tou nejlepší polohou ve spánku, kterou můžete své pleti dopřát, je ta na zádech. Jedině tak se vám totiž nebudou dělat mimické vrásky od povlečení, jako když spíte na boku nebo na břiše. Máte strach, že na zádech neusnete nebo že budete nedejbože chrápat? Pak si alespoň pořiďte hedvábné nebo saténové povlečení, které je mnohem jemnější a k pleti vstřícnější než bavlna nebo krep.

  • Nikdy nepij brčkem

    Autor: istock.com

    Také milujete barevné koktejly ozdobené ovocem a deštníčky, které s chutí srkáte brčkem? Pak pro vás máme špatnou zprávu. Právě při tomto způsobu špulení rtů se totiž podle dermatologů velmi snadno tvoří vrásky kolem úst a na rtech. Chcete se jim vyhnout? Jednoduše pijte rovnou ze sklenice.

  • Na všechno stačí vazelína

    Autor: iStock

    Popraskané rty, suché lokty nebo bolavé ztvrdlé paty? Na všechny tyto neduhy podle babiček platí obyčejná vazelína. A mají pravdu, což potvrzuje i dermatoložka Susan Taylor. Prostě suché místo natřete tenkou vrstvou vazelíny a počkejte, až se vstřebá.

    Záchranné beauty triky: Jak si poradit v situacích, kdy není po ruce kosmetika? Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Záchranné beauty triky: Jak si poradit v situacích, kdy není po ruce kosmetika? • VIDEO: Facebook

  • Buď na sebe opatrná

    Autor: istock.com

    Tato rada neplatí jenom kvůli tomu, že byste neměla nikdy vyrážet do zimy s odhalenými ledvinami a pouštět se do nebezpečných situací, ale také kvůli tomu, abyste byla citlivá ke své pokožce. Příliš hrubé peelingy, špatné odličování nebo to, že si nechráníte ruce, když pracujete se saponáty, totiž vede k podrážděné, vysušené a přecitlivělé pokožce. Proto ji ochraňujte.

  • Na vlasy je nejlepší olej

    Autor: istock.com

    Ať už kokosový, olivový nebo jakýkoliv jiný, pro krásné a zářivé vlasy jsou čisté přírodní oleje k nezaplacení. Jednou za týden si naneste například kokosový olej na vlhké vlasy, překryjte ručníkem a nechte v teple působit třeba i hodinu. Odměnou vám budou krásné, zdravé, lesklé vlasy a hydratovaná pokožka bez lupů.

  • Pleť je třeba pořádně umýt

    Autor: istock.com

    A tím rozhodně nemyslíme, že byste si obličej měla dřít mýdlem. Spíš od babiček odkoukejte trik, díky kterému si každý den z pleti jemně odstraňovaly odumřelé buňky. Tím nebylo nic jiného než to, že si pravidelně myly obličej mokrou žínkou.

  • Choď brzy spát

    Autor: istock.com

    Přiznejte se, kdy jste si naposledy dopřála svých 7 hodin spánku? Ve skutečnosti byste to měla dělat mnohem častěji než dosud. Nejen to, že budete odpočatá a méně ve stresu, ale uděláte i velkou službu své pleti. Zpomalí se tvorba vrásek i šedin a pokožka bude zářivější a pružnější. Dostatek spánku se vám prostě vyplatí na všech frontách.

  • Dojez zeleninu

    Autor: iStock.com

    Možná babička netušila, že zelenina (a obzvláště ta zelená) je bohatá na antioxidanty a dokáže vám skvěle napumpovat pleť, zbavit ji akné i dostatečně hydratovat. Určitě ale věděla, že je dobrá pro zdraví. Proto ji poslechněte a dopřejte si porci zeleniny nejméně 3krát denně. Budete mít hezčí pleť, a ještě zhubnete.

  • Ty jsi hezká holčička

    Autor: iStock

    Můžete s tím možná nesouhlasit, ale byla by to ta největší chyba. K čemu vám je trápit se tím, že jste vždy chtěla zelenější oči, kudrnatější vlasy nebo delší nohy? Přijměte se taková, jaká jste, a uvědomte si, že právě taková jste to vy a že jste prostě úžasná. Vaše babička to věděla, tak proč byste vy o tom měla pochybovat?

Autor: red
Diskuse ke článku
.