Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Celebrity, které místo drahé kosmetiky používají olivový olej! Na co všechno je dobrý?

  • Celebrity, které místo kosmetiky používají olivový olej
    12. listopadu 2021 | 06:00

    Poličky v našich koupelnách často přetékají nepřeberným množstvím kosmetických přípravků. Přitom poklady pro krásu můžeme najít také v kuchyni. Jedním takovým zázrakem je například olivový olej. Věděla jste, že si poradí se suchými vlasy i suchýma rukama nebo že se v něm můžete i koupat? Tyto celebrity na něj nedají dopustit! 

    Máme ho doma všichni, ale většinou ho používáme pouze do salátů. Olivový olej je přitom prospěšný nejen pro zdraví, ale také pro krásu. Prozradíme vám triky známých krásek, které ho často používají místo kosmetických produktů.

    Čtěte pozorně až do konce! Na závěr článku budete mít dostatek informací na to, abyste se mohli zapojit do soutěže prostřednictvím aplikace Kvízuj!  

  • Emma Stone (32)

    Herečka Emma Stone už několikrát v rozhovorech prozradila, že má opravdu citlivou pleť, která nesnese jen tak nějaký produkt. Musí proto pečlivě vybírat, co na pleť nanese. Na co však opravdu nedá dopustit, je olivový olej. Jakmile je její pleť suchá a podrážděná, nanese ho na obličej a má klid. "Moje pleť je alergická na velké množství produktů, co mi ale nesmí v kosmetické výbavě chybět, je olivový olej. Jakmile ho nanesu na obličej, voním jako focaccia," prozradila se smíchem.

  • Julia Roberts (53)

    Na olivový olej nedá dopustit ani hollywoodská nestárnoucí kráska Julia Roberts. Herečka ví, že ruce často prozradí skutečný věk ženy, a proto se o ně náležitě stará. Nečekejte však předražené krémy na ruce. K tomu, aby byly hydratované, hebké a aby kůže vypadala mladší, Julii postačí obyčejný olivový olej, kterým si ruce pravidelně maže. Nezapomíná ani na nehty. Pár kapek oleje smíchá s teplou vodou, směs nanese na nehty a nechá ji půl hodiny působit. Julia také prozradila, že olivový olej používá na ztvrdlé paty. Na ně olej nanese, obleče ponožky a nechá ho přes noc působit.

  • Miranda Kerr (37)

    Není žádným tajemstvím, že olivový olej pomáhá také suchým a lámavým vlasům. Právě z tohoto důvodu ho používá bývalý andílek značky Victoria's Secret Miranda Kerr. Zábal z olivového oleje dopřává svým vlasům alespoň jednou týdně. "Miluju to. Vlasy jsou po něm krásně lesklé a zdravé," prozradila. Stačí olivový olej nanést na suché nebo vlhké vlasy, zabalit je do ručníku a nechat olej působit. Nezapomeňte vlasy pak důkladně umýt.

  • Kylie Jenner (23)

    Kylie je majitelkou úspěšné kosmetické značky Kylie Cosmetics, přesto nedá dopustit na olivový olej. Ten totiž dokáže lehce nahradit různá tělová mléka či másla. Kylie si pravidelně dopřává tělový peeling, po kterém následně na tělo aplikuje olivový olej. Tvrdí, že po jiném kosmetickém produktu nikdy neměla tak hebkou pleť jako právě po "oliváči", který má každá z nás doma.

  • Jennifer Lopez (51)

    Americká zpěvačka a herečka se nikdy netajila tím, jak moc olivový olej miluje, a to nejen v kuchyni. "Každý v mé rodině ho užívá, aby dodal pokožce jedinečnou záři,“ tvrdí Jennifer. Obsahuje vysoký podíl antioxidantů, které přispívají k tomu, že pokožka vypadá mladistvě a šťavnatě. Už tedy alespoň víme, proč vypadá Jennifer i po padesátce tak skvěle. Olivový olej se proto stal jednou z hlavních ingrediencí produktů její kosmetické značky JLo Beauty, které začala prodávat začátkem letošního roku. 

  • Sophia Loren (86)

    Sophia Loren patří mezi hvězdy, které umějí stárnout s grácií, a ve svých jednasedmdesáti letech byla dokonce zvolena za přirozeně nejkrásnější ženu světa. Jedním z důvodů je rozhodně ten, že se nikdy nesnažila zakrýt svůj skutečný věk, neexperimentuje s líčením ani účesy. Ví, co jí sluší a co funguje. K jejím beauty tajemstvím patří také olivový olej. Herečka prozradila, že se v něm pravidelně už spoustu let koupe. Díky tomu je její pokožka hebká, pružná a hydratovaná.

    Velký výběr kosmetiky pro krásnou pleť najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

    Vyrobte si doma peeling z olivového oleje a soli! Návod najdete ve videu:

    Video se připravuje ...
    Vyrobte si doma peeling z olivového oleje a soli • VIDEO: Adam Balažovič/ BPŽ

    Dočetli jste na konec článku, ale zábava rozhodně nekončí! Odpovězte na různé otázky prostřednictvím nové české aplikace Kvízuj, a soutěžte tak o peněžité ceny. Aplikaci si můžete stáhnout ZDE.

     

     

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.