Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Neničte své vlasy! Nejlepší vlasové produkty, které ochrání vaši korunu krásy před teplem

3. ledna 2019 | 06:00

Fén, žehlička nebo kulma na vlasy jsou sice skvělými pomocníky, kteří vám bez větší námahy vykouzlí elegantní účesy, při častém používání vaše vlasy ale trpí. Používání stylingových pomocníků vám sice zakázat nemůžeme, ale alespoň vám můžeme doporučit pár šikovných kosmetických produktů, které vaše vlasy před teplem ochrání. Které to jsou?

Rovné, uhlazené vlasy vypadají sexy a elegantně, ty navlněné zase působí hravě. Pokud si ale přejete mít zdravé a lesklé vlasy, neměla byste to se žehlením a kulmováním moc přehánět. Vlasy byste neměla žehlit každý den, a když už se pro tuto úpravu rozhodnete, určitě použijte ochranný přípravek. 

Pamatujte, že teplota žehlení nebo kulmování by neměla přesáhnout 180 stupňů. Při vyšších teplotách poškozujete vlasové vlákno. Vlasy nikdy nežehlete mokré. Vyzkoušely jsme pro vás několik ochranných přípravků, které by vlasy měly před teplem ochránit. Které nás nadchly?

Uhlazující bezoplachový kondicionér Nivea Hairmilk Natural Shine, 82 Kč (150 ml)

Uhlazující bezoplachový kondicionér Nivea Hairmilk Natural Shine, 82 Kč ( 150 ml)
Autor: archiv firem

Jelikož mám od přírody vlnité vlasy a bojuji se zkrocením vln, byla jsem na tento přípravek opravdu zvědavá. Přípravek mě nejdříve nadchl příjemnou vůní, která na vlasech celkem dlouho vydržela. Bohužel samotný účinek, který produkt slibuje, už byl slabší. Kondicionér by měl totiž vlasy uhlazovat a měl by zabraňovat jejich krepatění. Vlasy mi ale po aplikaci připadaly na dotek stále trošku hrubé a bohužel venku se pořád trochu krepatily. Co mě ale pozitivně překvapilo, byla situace po použití přípravku v jiný den než v den umytí. Po aplikaci šlo vlasy hezky rozčesat a byly na pohled krásně lesklé. A to jistě všechny majitelky vlnitých či kudrnatých vlasů se sklonem k zacuchávání a vysušování velmi ocení.

Známka jako ve škole: 2

Termofixační sprej L’Oréal Professionnel Tecni Art Volume, 187 Kč (190 ml)

Termo-fixační sprej L’Oréal Professionnel Tecni Art Volume, 187 Kč (190 ml)
Autor: archiv firem

Vlasy se po použití spreje dobře rozčesávají, takže nemusím používat olej či kondicionér. Sprej slibuje velký objem od kořínků, což rozhodně nesplňuje. Vlasy jsou po něm jemnější, a tím pádem mají tendenci více plihnout. Podle mě se rychle vypotřebuje, alespoň já neumím tyto spreje správně dávkovat.

Známka jako ve škole: 3

Gel-krém pro hladký styling a objem L’Oréal Professionnel Tecni Art Dual Stylers, 227 Kč (150 ml)

L’Oréal Professionnel Tecni Art Dual Stylers gel krém pro hladký styling a objem, 227 Kč (150 ml)
Autor: archiv firem

Mám tvrdé vlasy a po použití tohoto přípravku jsou neuvěřitelně jemné a lépe mi drží. To, že navíc chrání vlasy před teplem z fénování, je příjemný bonus. Žádný extra objem se mi s ním ale vytvořit nepodařilo a dávkování mi hlavně ze začátku přišlo trochu komplikované. Přípravek obsahuje krém a gel, a aby byly obě složky ve správném poměru, musí se tuba zmáčknout tam, kde je napsáno Press Here. Obě textury je pak potřeba ještě promíchat.

Známka jako ve škole: 1-

Termo sprej s ochranným účinkem Alcina Styling Natural, 213 Kč (125 ml)

Termo sprej s ochranným účinkem Alcina Styling Natural, 213 Kč (125 ml)
Autor: archiv firem

Sprej od Alciny můžete použít jak na suché vlasy, tak na mokré. Nejenže chrání vlasy před teplem z fénování nebo žehlení, ale můžete ho použít i k lehkému stylingu. Nastříkala jsem ho do vlhkých vlasů a vyfoukala jsem je jako vždy. Mé přírodní vlny vydržely měkké, ale vytvarované celý den. Vlasy byly na dotek hebčí, ale extrémní změnu jsem nepozorovala.

Známka jako ve škole: 2

Ochranné mléko na vlasy Matrix Biolage, 268 Kč (150 ml)

Termoochranné mléko na vlasy Matrix Bioalge, 268 Kč (150 ml)
Autor: archiv firem

Po vymáčknutí vypadá přípravek jako tělové mléko. Stačí na krátké vlasy, jako mám já, jen opravdu malé množství. Zjistila jsem, že pokud nepoužiji kondicionér po umytí, s tímto přípravkem se vlasy dobře rozčesávají. Vlasy jsou hladké a tolik neelektrizují. Přípravek neobsahuje parabeny ani další umělé složky, je určen pro vegany. Obsahuje kokosové mléko a mokřadkový olej, o kterém jsem slyšela poprvé.

Známka jako ve škole: 1

Termo ochranný sprej Oro Expert, 282 Kč (300 ml)

Termo ochranný sprej, Oro Expert, 282 Kč (300 ml)
Autor: archiv firem

Jde o sprej, který rovnoměrně zabalí vlasy do průhledného filmu, a tím pádem je chrání proti poškození teplem. Na první použití na mokré vlasy skvělé – nijak mi vlasy nezatížil a ani nezměnil jejich texturu. Podruhé jsem ho použila i do suchých vlasů před použitím kulmy. A to se mi zdálo, že vlasy zhrubly, jako bych si do nich nastříkala suchý šampon. Nutno ale říct, že mám vlasy dlouhé a odbarvené, takže jsou celkově sušší. Navíc je mi sympatické, že jde o produkt, který se vyrábí v Česku!

Známka jako ve škole: 2

Vyživující a ochranný krém při tepelné úpravě vlasů Maria Nila, 565 Kč (150 ml)

Vyživující a ochranný krém před tepelnou úpravou vlasů, Maria Nila, 565 Kč (150 ml)
Autor: archiv firem

Produkty značky Maria Nila zbožňuji, a tak mě nepřekvapilo, že mě ani tento ochranný krém nezklamal. Vlasům dodává potřebnou hydrataci a výživu, což je dost znát. Jsou krásně lesklé, netřepí se a nelámou. Třešničkou na dortu je pak jeho krásná vůně. K vlasům bych pak mohla čichat celý den.

Známka jako ve škole: 1

Termoaktivní obnovující péče pro oslabené a poškozené vlasy Kérastase, 613 Kč (150 ml)

Termoaktivní obnovující péče pro oslabené a poškozené vlasy Kérastase Resistance Force Architecte, 613 Kč (150 ml)
Autor: archiv firem

Na vlasy preferuji přípravky ve spreji, které se dají snadno a rovnoměrně aplikovat, proto jsem z krému od Kérastase měla poměrně strach. Ale hned při prvním použití se ukázalo, že úplně zbytečný. Do vlhkých vlasů jsem jednoduše vetřela množství o velikosti lískového oříšku, které bylo na mou střední délku tak akorát. Krém jsem vtírala do délek a konců. Po vyfoukání byly vlasy hebké na dotek a vůbec ne vysušené. Měla jsem i obavy, aby krém vlasy zbytečně nezatěžoval a nebyly pak zplihlé nebo se nezačaly dříve mastit, ani jedno se však nestalo. Krém je opravdu ve všech směrech skvělý. Nečekejte od něj, že se po něm budou vlasy lesknout, ale to ani neslibuje.

Známka jako ve škole: 1*

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...