Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zaměřeno na objem: Který šampon vám ho opravdu vykouzlí?

30. května 2019 | 06:00

Péče o jemné vlasy je tak trochu oříšek a najít ten správný šampon, díky kterému budou vypadat skvěle, dá občas zabrat. Některé šampony slibují, že i těm nejjemnějším vlasům dodají božský objem, a my jsme pro vás otestovaly několik z nich, abychom zjistily, jestli to opravdu dokážou. Jak uspěly?

Jemné vlasy bez objemu, které bývají zplihlé, nedrží tvar a poletují všude okolo obličeje. Potřebují zvláštní péči, a proto při výběru šamponu dávejte pozor na složení. Vyhýbejte se olejům, které by vaše vlasy jen zatížily. Na objem byste pak mohla rovnou zapomenout. 

Které šampony pro objem nás nejvíce oslovily?

Posilující šampon Kašmír, Ziaja, 57 Kč (300 ml)

Koupíte v kamenných prodejnách Ziaja.

Posilující šampon Kašmír, Ziaja, 57 Kč (300 ml), koupíte v kamenných prodejnách Ziaja
Autor: archiv firem

S objemem vlasů až tak potíže nemám, ale šampon sliboval jejich posílení, a to je potřeba skoro vždycky. Mám vlasy poměrně náročné na péči, takže už jsem toho vyzkoušela docela hodně – a tenhle levný šampon rozhodně nepropadl, byť sama se snažím dávat přednost přípravkům s přírodnějším složením. Vlasy po něm byly lesklé, stačilo použít malé množství. Oceňuji, že vůně byla jen mírná, pro mě by nemusela být žádná.

Známka jako ve škole: 2

Pečující šampon Volume Care, Nivea, 61 Kč (250 ml)

Pečující šampon Volume Care, Nivea, 61 Kč (250 ml), koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Musím říct, že značka Nivea mě málokdy zklame, ale tento šampon pro mě zas až takový zázrak nebyl. Hezky pění, ale měla jsem pocit, že mé už tak suché vlasy jsou po něm ještě sušší. A žádný objem se nekonal. Může to být také tím, že mám vlasy narušené a že tento šampon z "drogérky" je pro ně málo. Oceňuji příjemnou vůni a super cenu.

Známka jako ve škole: 2-

Šampon pro objem jemných vlasů Dove Volume Lift, 69 Kč (250 ml)

Šampon pro objem jemných vlasů, Dove Volume Lift, 69 Kč (250 ml), koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

K šamponům z drogerie jsem trochu skeptická, ale tento od Dove mě mile překvapil. Nemusíte ho nanášet příliš mnoho, hezky totiž pění. Vlasy po umytí byly hebké a jakoby nadýchané. Některé šampony pro objem mi vlasy zatížily, ale s tímto se mi to nestalo. Navíc velmi příjemně voní. 

Známka jako ve škole: 1

Pantene Pro-V Superfood 3v1, 109 Kč (360 ml)

Pantene Pro-V Superfood, 109 Kč (360 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Tahle novinka od Pantene je vynikající varianta například na letní dovolenou k moři. Skrývá v sobě totiž šampon, kondicionér i péči. Vlasy posiluje a vyživuje, a navíc jim dodává objem. Vlasy jsou po něm trochu „rozlítané“, ale i dost lesklé a na povrchu hladké a zacelené. Navíc hodně pění i při malém množství, takže dlouho vydrží.

Známka jako ve škole: 1

Šampon Rasul, Urtekram, 169 Kč (250 ml)

Šampon Rasul, Urtekram, 169 Kč (250 ml), koupíte na www.milujubio.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.milujubio.cz

Tento bio šampon je 100% přírodní, neobsahuje žádná barviva, silikony ani parabeny. Voní krásně po mátě a tato vůně zůstává ve vlasech i dlouho po umytí, což mi bylo hodně příjemné. Přípravku jsem musela nanést více, než jsem zvyklá, protože méně pění a mycí vlastnosti nejsou optimální. Po opláchnutí šamponu zůstaly vlasy hrubší a musela jsem použít vlasovou masku. S finálním výsledkem jsem byla spokojená, protože vlasy měly skutečně slibovaný bohatší objem.

Známka jako ve škole: 2

Šampon pro objem vlasů Nobilis Tilia, 299 Kč (200 ml)

Šampon pro objem vlasů, Nobilis Tilia, 299 Kč (200 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na https://eshop.nobilis.cz

Přírodní šampon byl pro mě novou zkušeností, zvlášť tento určený pro podporu objemu – byla jsem zvědavá, jak bude fungovat. Šampon vlasy jakoby obalí, zvlášť ty jemné, jako mám já, takže rozdíl je opravdu vidět. Bohužel je třeba počítat s tím, že vlasy se hůře rozčesávají. A pokud někdo má rád hodně pěny, musí na ni při mytí tímto šamponem zapomenout. Pění totiž velmi málo (právě kvůli tomu, že je přírodní), a můžete tak mít pocit, že vlasy nejsou dokonale umyté, což ale rozhodně není pravda. Vlasy jsou voňavé, pevnější než obvykle, jen hrubší.

Známka jako ve škole: 2

Šampon pro objem Alcina, 300 Kč (250 ml)

Šampon pro objem, Alcina, 300 Kč (250 ml), koupíte ve vybraných salonech
Autor: istock.com

Koupíte ve vybraných salonech.

Šampon je určen pro získání objemu, je šetrný, a tak je určen spíše pro jemné vlasy. Má příjemnou vůni, bohatě pění a snadno vymyje i lak či tužidlo. Následně jsem použila kondicionér Alcina, bez kterého by byly vlasy příliš drsné a špatně by se rozčesávaly. Na závěr jsem ještě nastříkala hydratační sprej, který obsahuje UV filtr, což je teď v létě hodně důležité. Takto ošetřené vlasy byly krásně lesklé, voňavé a vyživené, ale efekt vetšího objemu jsem nezaznamenala.

Známka jako ve škole: 2

Šampon pro objem René Furterer Volumea, 357 Kč (200 ml)

Šampon pro objem Rene Furterer Volumea, 357 Kč (200 ml), koupíte v síti lékáren
Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren.

Mám dost jemné vlasy, a tak mě jen tak nějaký šampon neuspokojí. Šampon pro objem od značky René Furterer je ale naprostá jednička. Vlasy jsou po něm hebké, ale nepoletují, snadno se rozčesávají a objem je jen nepatrně znatelnější. Byla jsem opravdu spokojená. 

Známka jako ve škole: 1

Šampon pro objem jemných vlasů Pure Volume, Maria Nila, 499 Kč (350 ml)

Šampon pro objem jemných vlasů Pure Volume, Maria Nila, 499 Kč (350 ml), koupíte na www.notino.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.notino.cz

Za značku Maria Nila si sice trochu připlatíte, ale můžete si být jistá, že svým vlasům dopřejete kvalitní péči. Po umytí šamponem Pure Volume byly mé vlasy nádherně jemné a opravdu získaly na objemu. Navíc držely tvar a nepoletovaly všude okolo obličeje, jak to mají ve zvyku. Doporučuji šampon používat spolu s kondicionérem stejné řady, abyste docílila co nejefektnějšího výsledku. Oba výrobky nádherně voní.

Známka jako ve škole: 1

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...