Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sexy účes díky difuzéru! Jak na dokonale vlnité vlasy?

  • ...
    6. března 2024 | 06:00

    Kudrnaté vlasy jsou tak trochu nepředvídatelné a nikdy nevíte, v jakém stavu budou ráno po probuzení. Občas dá práci je zkrotit a vytvořit účes, který by nepřipomínal vrabčí hnízdo. Se správnými vlasovými přípravky a především s difuzérem si však můžete vykouzlit účes jako od kadeřníka. Poradíme vám, jak na to!

    Vše, co potřebujete k tomu, aby vaše kudrliny vypadaly dokonale, je dobrý difuzér. Díky němu si už své vlasy nebudete chtít nikdy žehlit! Jak s ním správně pracovat?

  • Co je difuzér?

    Doplněk k fénu, difuzér, má speciální tvar a slouží k vytvoření objemného účesu. Hodí se pro všechny typy vlasů, ale největší službu udělá právě těm kudrnatým. Díky němu totiž budou kudrliny krásně upravené a nebudou vám všude možně odstávat či poletovat. Difuzér je navíc šetrnější než samotný fén.

    VIDEO: Jak na přirozené vlny na dlouhých i polodlouhých vlasech?

    Video se připravuje ...
    Jak na přirozené vlny na dlouhých i polodlouhých vlasech? • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

  • Příprava začíná už při mytí

    Kudrnaté vlasy jsou od přírody sušší a často je trápí krepatění, je proto potřeba dopřát jim péči v podobě hydratačních přípravků. Vždy volte produkty určené právě pro vlnité nebo kudrnaté vlasy. Ty podpoří jejich elasticitu a vlasy vyživí. Zapomínat byste neměla také na masku, tu do vlasů aplikujte alespoň jednou týdně a klidně ji nechte déle působit. 

  • S umytými vlasy zacházejte opatrně

    Většina z nás má tendenci vlasy po umytí drhnout ručníkem. To je ale obrovská chyba! Vlasy se o sebe nikdy netřou, takže místo zběsilého drhnutí na ně ručník položte a přebytečnou vodu jemně vymačkejte. Ještě do mokrých vlasů vmačkejte krém nebo gel na podporu vln. Výsledek pak bude ještě lepší.

  • Práce s difuzérem

    Začněte si vlasy fénovat v předklonu. Přiložte fén ke kořínkům a krouživými a pomalými pohyby vysoušejte. Pomalými kvůli tomu, aby se vám vlasy zbytečně nezacuchaly. Na jednom místě byste měla vydržet zhruba patnáct vteřin, aby nedošlo k poškození vlasů. Strukturu vln ještě navíc podpoříte, když budete během fénování vlasy jemně mačkat. Vlasy sušte tak dlouho, dokud nebudou úplně suché. 

  • Závěrečný styling

    Přichází konečný styling. Pomocí prstů dotvarujte svůj účes k dokonalosti, můžete použít ještě trochu krému na podporu vln nebo olej na vlasy. Pamatujte, že ten se používá pouze na konečky. V případě, že byste ho použila do kořínků vlasů, byly by okamžitě mastné. 

    Difúzér za výhodnou cenu vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.         

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.