Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Zapomeňte na suché vlasy! Které šampony si s nimi hravě poradí?

7. února 2019 | 06:00

Suché, krepatící se vlasy nejsou nic hezkého a občas nás dokážou pěkně potrápit. S tímto problémem bojují nejčastěji majitelky vlnitých a kudrnatých vlasů, důvodem můžou být ale také příliš časté odbarvování nebo špatně zvolená vlasová kosmetika. Kterými produkty vrátíte svým vlasům život? Otestovaly jsme jich pro vás hned několik!

 

Na dotek drsné, hrubé, bez lesku a v délkách často ztenčené a třepící se? Pak je řeč o suchých vlasech. Důvodů, proč trápí zrovna vás, může být hned několik. Roli hraje genetika, a to zejména u majitelek vlnitých vlasů, ale velký podíl na tom mají také časté odbarvování, fénování a žehlení. Základem je používat správnou vlasovou kosmetiku, která vlasům zajistí neustálý přísun hydratace.

Vybírejte proto takové přípravky, které suché vlasy hydratují a vyživují. Vsadit můžete také na produkty, které obsahují keratin a výživné oleje, ty vašim vlasům navrátí hebkost. Pro hloubkovou regeneraci nezapomínejte alespoň jednou týdně používat masku na vlasy určenou pro suché vlasy. Ta jim navrátí lesk a sílu.

Otestovaly jsme pro vás několik šamponů určených pro suché vlasy. Postačí ty z drogerie, nebo je potřeba si připlatit?

Schauma Nature Moments, 39 Kč (250 ml)

Schauma Nature Moments Kokos a Lotus, 39 Kč (250 ml), koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Šampon obsahuje kokosovou vodu a lotosový květ, a přestože je průzračný, má hodně hustou, koncentrovanou konzistenci. Stačí opravdu malé množství, a přesto krásně pění. Vůně je velmi příjemná, jen lehce je cítit kokos. Vlasy mám po umytí lesklé, krásně hebké a na omak i na pohled zdravější. Myslím, že je to super poměr ceny a výkonu.

Známka jako ve škole: 1

Nivea Hairmilk Natural Shine, 69 Kč (250 ml)

NIVEA Hairmilk Natural Shine, 69 Kč (250 mlú), koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Tato nová řada na vlasy mi vůní nostalgicky připomíná základní krém Nivea v kelímku, který je na trhu již dlouhá léta. Už po umytí šamponem jsou vlasy uhlazené. Díky kondicionéru jde pak rozčesávání úplně samo. Vlasy jsou už po prvním použití těchto přípravků lesklé, vyživené a voní dokonalou čistotou.

Známka jako ve škole: 1

Schwarzkopf Gliss Kur Oil Nutritive, 85 Kč (400 ml)

Schwarzkopf Gliss Kur Oil Nutritive, 85 Kč (400 ml), koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Šamponu stačí opravdu malé množství, aby na vlasech zpěnil. Má příjemnou vůni a vlasy jsou po umytí plné objemu. Už při rozčesávání jsou o poznání hladší a jemnější. Výhodou navíc je, že za tento zázrak nemusíte zaplatit příliš velký balík.

Známka jako ve škole: 1

Regenerační šampon Yves Rocher, 109 Kč (300 ml)

Regenerační šampon Yves Rocher, 109 Kč (300 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na www.yvesrocher.cz nebo v kamenných prodejnách.

Vyživující šampon má velmi příjemnou vůni, ale trochu mastí vlasy. Dobře se napění a vydrží opravdu dlouho, protože ho stačí malé množství. Vlasy se po něm nekrepatí, jsou hladké a konečky jsou zacelené. Určitě k němu budete potřebovat i kondicionér, protože nejlépe fungují společně. Škoda je, že šampon má super nadstandardně velké balení 300 ml, ale kondicionér k němu je malý, takže nevystačí společně, ale budete si muset koupit kondicionéry rovnou dva.

Známka jako ve škole: 2

Proteinový šampon Revalid, 169 Kč (250 ml)

Revitalizující proteinový šampon Revalid, 169 Kč (250 ml), koupíte v síti lékáren
Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren.

Hodně výživný proteinový šampon vhodný i pro suché vlasy. Na umytí vlasů stačí malé množství, a i tak šampon dobře pění. Je téměř bez parfemace – stejně jako kondicionér, který jsem po umytí použila. Vlasy se snadno rozčesávají, jsou hebké a i následná úprava vlasů mi díky dobrému vyživení šla rychle od ruky. Již teď se těším na vyzkoušení vlasové masky od této firmy.

Známka jako ve škole: 1

Šampon a marocký arganový olej Baylis & Harding, 169 Kč (500 ml)

Šampon Marocký Arganový olej Baylis & Harding, 169 Kč (500 ml), koupíte na www.domdeco.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.domdeco.cz

Mám od přírody vlasy vlnité, které bývají suché a hrubé. Takže péče o ně není úplně jednoduchá, vyzkoušela jsem už hodně produktů. S touhle luxusní hydratační sadou jsem opravdu spokojená. Už po dvou použitích mé vlasy jako by obživly – byly méně suché, na dotek byly hladší a hezky se leskly. Šampon má navíc krásnou exotickou vůni. Velikost balení vystačí opravdu na dlouhou dobu. Jen je ale škoda, že se také nenabízí v menším klasickém balení, které si můžete vzít na cesty.

Známka jako ve škole: 1

Šampon s minerály For Life and Madaga, 194 Kč (200 ml)

Šampon s minerály For Life and Madaga, 194 Kč (200 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na www.forlifemadaga.com

Protože mám vlasy suché a současně se mi u hlavy hodně mastí, byl pro mě právě tenhle šampon s minerály z Mrtvého moře – určený pro časté mytí – dobrou volbou. Šampon dobře pění, takže ho není potřeba na vlasy nanášet velké množství. Po vysušení jsou vlasy jemné, hladké a lesklé. Co mě ale opravdu příjemně překvapilo, je fakt, že se mi teď vlasy tolik nemastí a mohu si je mýt ob den. Bonusem je příjemná květinová vůně, která je opravdu jemná a nevtíravá.

Známka jako ve škole: 1

Vyživující šampon pro suché vlasy Jeanne en Provence, 219 Kč (250 ml)

Vyživující šampon na suché vlasy Jeanne en Provence, 219 Kč (250 ml), koupíte na www.domdeco.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.domdeco.cz

V produktech této řady ucítíte kousek přírody, předně olivy a pak několik bylinek. Vůně je nevtíravá a příjemná a je cítit až dva dny po umytí. V zimě mě trápí zejména to, že vlasy elektrizují. Po umytí těmito přípravky mám ale vlasy jemnější a zároveň nadýchanější, přesto mi nikde nepoletují. Líbí se mi i balení, za mě naprostá jednička.

Známka jako ve škole: 1

Šampuk LUSH Jason And The Argan Oil, 265 Kč (55 g)

LUSH Šampuk Jason And The Argan Oil, 265 Kč (55 g
Autor: archiv firem

Koupíte na https://cz.lush.com nebo v kamenných prodejnách LUSH.

Šampuky mi za poslední měsíce vytlačily z koupelny tekuté šampony a vůbec nelituji. Tenhle s omamnou vůní růží a s arganovým olejem patří mezi nejoblíbenější. Stačí si s ním třikrát přejet po vlasech, aby dokonale napěnil, umyl je, provoněl je a současně hydratoval. Mám suché, odbarvené vlasy a s tímto zázrakem se krásně lesknou a vypadají zdravěji.

Známka jako ve škole: 1

Bioderma Nodé Fluide, 295 Kč (400 ml)

Bioderma Nodé Fluide, 295 Kč (400 ml), koupíte v síti lékáren
Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren.

Na tento šampon od Biodermy si budete muset trochu zvyknout. Je lehký, určený pro každodenní použití a nezatěžuje vlasy, ale tomu odpovídají i jeho konzistence a vůně. Není téměř vůbec parfemovaný a je velmi řídký, spíš jako vodička než jako gelový šampon. Strašně málo pění a ještě mokré vlasy po umytí jsou dost hrubé. Když však uschnou, tak jsou hebké a lesknou se. Užijete ho třeba na dovolené, kde si myjete hlavu častěji, nebo tehdy, když hodně sportujete. Vlasy jsou po něm hodně vzdušné a nadýchané. Bohužel se rychle spotřebuje.

Známka jako ve škole: 2

Alcina Hyaluron 2.0, 300 Kč (250 ml)

Alcina Hyaluron 2.0, 300 Kč (250 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte ve vybraných salonech.

Vlasová řada Hyaluron je vytvořena speciálně pro suché vlasy. Vedle kyseliny hyaluronové obsahuje navíc extrakt z opuncie, který je bohatý na antioxidanty. Zároveň obsahuje anti-heat faktor, který vaše vlasy chrání při foukání a kulmování. Už po umytí byly vlasy jemné na dotek a krásně provoněné. Nic se na tom nezměnilo ani po uschnutí. Doporučuji si k šamponu pořídit ještě kondicionér a sprej. 

Známka jako ve škole: 1

Maria Nila True Soft, 469 Kč (350 ml)

Maria Nila True Soft, 469 Kč (350 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na www.notino.cz

Mám vlnité vlasy, které jsou kvůli melírování hodně suché, a tak si vlasovou kosmetiku pečlivě vybírám. Výrobky značky Maria Nila zbožňuju. Řada True Soft pro mě byla novinkou, ale ani ta mě nezklamala. Vlasy byly po umytí nádherně hebké, jejich drsnost zmizela jako mávnutím kouzelného proutku a po uschnutí se pravidelně zvlnily a po krepatění nebylo ani památky. Všechny výrobky této značky jsou veganské, neobsahují parabeny ani sulfáty. Trochu si připlatíte, ale stojí to za to!

Známka jako ve škole: 1

Kérastase Nutritive Bain Magistral, 525 Kč (250 ml)

Šamponová lázeň pro extrémně suché a zcitlivělé vlasy Kerastasé, 525 Kč (250 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte ve vybraných salonech.

Značka Kérastase nepatří zrovna mezi nejlevnější, ale zato si můžete být jistá, že svým vlasům dopřáváte luxusní péči. Řada Nutritive Bain Magistral si se suchými vlasy dokáže opravdu poradit. Šampon krásně pění, takže stačí opravdu malé množství. Vlasy jsou po něm jemné a lesklé a dá se s nimi skvěle pracovat. Často se mi stává, že jsou vlasy po umytí stále krepaté, s tímto šamponem ale tento problém zmizel.

Známka jako ve škole: 1

Olaplex Professional Bond Maintenance Shampoo, 652 Kč (250 ml)

Olaplex Professional Bond Maintenance Shampoo, 652 Kč (250 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte ve vybraných salonech.

Značka Olaplex vyrábí produkty určené pro barvené a chemicky ošetřené vlasy. Zatímco jsem byla s kúrou stejné řady opravdu spokojená, šampon mě trochu zklamal. Přestože je cena vyšší, šampon je hutný. Nespotřebujete ho na jedno umytí příliš, takže vám déle vydrží. Vlasy jsem po umytí měla ale stále stejně hrubé. Po uschnutí to bylo o něco lepší, přišlo mi, že jsou hydratované a na dotek jemnější než normálně, ale stále trochu krepaté. 

Známka jako ve škole: 2

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...