Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mladší díky kosmetice? Ano! Máme tipy na péči, která zafungovala

  • ...
    8. října 2019 | 06:00

    Ano, opravdu můžete vypadat jako své mladší já. Klíčem jsou čistá pleť, zdravé vlasy a pružná pokožka. Ale jen správná péče nese ovoce! Poradíme vám, které výrobky jsou sázkou na jistotu!

    Ubrat si pár let? Žádný problém! Stačí jen vědět, jak se o svou pleť, pokožku a vlasy starat. Pokud tápete, jaké kosmetické produkty vybrat, poradíme vám!

  • Bez kruhů pod očima

    Intenzivní oční krém Essenté, 780 Kč (50 ml
    Autor: archiv firem

    Tmavých kruhů a pytlů pod očima se můžete zbavit. Vyzkoušejte jednoduchý cvik. Tři prsty položte k vnějšímu očnímu koutku. Kůži jemně táhněte směrem ke spánkům a pomalu přitom zavírejte a otevírejte oči. Několikrát opakujte. Pokud máte povolenou kůži nad očima, položte ukazováček nad obočí a to vytahujte nahoru, přičemž opět zavírejte a otevírejte oko. Stejně se věnujte druhému oku. Sáhněte i po speciálním krému na velejemnou kůži kolem očí.

    Náš tip: Intenzivní oční krém Essenté, 780 Kč (50 ml)

  • Štětec je základ

    Štětec na make-up, Wonder Cover Complexion, EcoTools, 449 Kč
    Autor: archiv firem

    Správně nanesený make-up je pro mladší vzhled důležitý. S tím vám pomůže dobře zvolený štětec, který zapracuje líčidlo do kůže tak, že bude čistá a hladká, ale nikdo nepozná, že je nalíčená. Skvělá je eko novinka s oválnou hlavou, sto tisíci štětinami a dřevenou rukojetí.

    Náš tip: Štětec Wonder Cove, EcoTools, 449 Kč

  • Vygruntujte pleť

    2Derm čisticí duobáze, for life and madaga, 404 Kč
    Autor: archiv firem

    Každá pleť potřebuje pravidelně a důkladně čistit. Bez toho žádná další péče vlastně ani nemá smysl. Pokud máte navíc extrémně citlivou pokožku, musíte pečlivě vybírat i produkt na odlíčení. Vhodná je duo báze, která zbavuje pleť nečistot ve dvou fázích. V první ji pečlivě odlíčí a ve druhé se jako emulze vmasíruje do pokožky, kde pak posiluje její vlastní ochrannou schopnost. Používá se ráno a večer a seženete ji v lékárnách.

    Náš tip: 2Derm, For Life & Madaga, 404 Kč

  • Olejíčkový zázrak

    Glamour Beauty Oil, Nuance, 649 Kč
    Autor: archiv firem

    Oleje omlazují hned několika způsoby. Regenerují poškozenou a stresovanou pleť, zjemňují ji a zvláčňují. Navíc ji vyživují, vyhlazují, hydratují a chrání buňky před vlivem stresu, který se na našem obličeji podepisuje dost nepěkně. Když oleje správně namícháte, fungují jako skvělé antioxidanty, a to nejen na pokožku obličeje, ale i celého těla a vlasů. Vyzkoušejte multifunkční olej (obsahuje slunečnicový, rakytníkový a jojobový) Glamour Beauty oil.

    Náš tip: Glamour Beauty Oil, Nuance, 649 Kč

  • Zpevnění radiofrekvencí

    ...
    Autor: istock.com

    Do kosmetických salonů už dávno nechodíme jen na běžné ošetření pleti. Některé nabízejí anti-agingové ošetření pomocí přístrojů využívajících radiofrekvenci. „Pleť se nejprve důkladně vyčistí ultrazvukovou špachtlí. Poté se díky ultrazvukové mezoterapii do pokožky dostanou aktivní látky z použité kosmetiky. Radiofrekvenční sonda pak prostřednictvím speciálního vodivého gelu zahřívá pleť do hloubky 2 až 3 mm, čímž se nastartuje zhruba třítýdenní proces aktivizace tvorby nových kolagenových a elastinových vláken,“ vysvětluje kosmetička Jana Petráková. Tvrdí, že díky podobným ošetřením se dá zpomalit stárnutí, aniž musíte na botox nebo lifting.

    Náš tip: Salon Korunka, jedno ošetření 1800 Kč

  • Opravte vlasy

    Sada pro poškozené vlasy, Damage hair, Toni and Guy
    Autor: archiv firem

    Roztřepené konečky, suché a zničené vlasy? Můžete je zkrátit nebo jim dopřát pořádnou dávku péče. Krásná, lesklá a bujná hříva je totiž nejen korunou krásy každé ženy, ale omladí vás opticky o pět let. Vyzkoušejte řadu vlasové kosmetiky Damage Repair, která opravuje poškozené vlasy. Nejlepší je kombinovat šampon, kondicionér a masku z jedné řady.

    Náš tip: Toni & Guy, cena od 250 Kč

  • Buďte přírodní

    Nature Box, granátové jablko, 149 Kč
    Autor: archiv firem

    Čím míň chemie na tělo naneseme, tím líp. Trh přímo zaplavily bio, přírodní, nebo dokonce veganské kosmetické značky. V jejich produktech nenajdete ani stopu silikonů, umělých barviv nebo sulfátů. Místo nich se používají oleje, přírodní výtažky a bylinky. Tak je to i u tělového mléka Granátové jablko, které je nabité za studena lisovaným olejem ze semínek právě tohoto ovoce. Suchá pokožka bude přímo blažená!

    Náš tip: Nature Box, 149 Kč

  • Více než make-up

    Make-up Radiant Lift, Max Factor, 449 Kč
    Autor: archiv firem

    Správný make-up umí zázraky. Nepoužívejte ho ale zbytečně moc! Zkuste ho nanést jen tolik, abyste barevně sjednotila pleť. Na zamaskování viditelnějších nedostatků je korektor. Nový make-up Radiant Lift má ještě jeden bonus navíc. Obsahuje kyselinu hyaluronovou, která udržuje pleť během dne hydratovanou. Zároveň díky mikroperlám kůži vyhladí, vyzmizíkuje vrásky a chrání před slunečním zářením (má SPF 30).

    Náš tip: Max Factor, 449 Kč

  • Svlékněte se z kůže

    Pleťová maska Urban Skin, Nivea, 180 Kč
    Autor: archiv firem

    Pleťovou masku bychom si měly dopřát alespoň jednou týdně. Dvacet minut klidu a péče si zasloužíte vy i vaše pleť. Ne že při tom budete pobíhat po bytě, pěkně si lehněte a relaxujte. Vyzkoušejte slupovací masku s černou rýží a zeleným čajem Urban Skin Detox. Výsledek je okamžitý.

    Náš tip: Nivea, 180 Kč

     

     

    Zajímají vás další tipy, jak se cítit a vypadat mladší? Najdete je v aktuálním čísle magazínu Blesku pro ženy, které seženete na novinových stáncích, nebo je koupíte v elektronické či tištěné formě v našem iKiosku ZDE. 

    Autor: archiv

Autor: red
Diskuse ke článku
.