Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Přírodní zázraky pro zralou a suchou pleť. Vyzkoušejte propolis, šípek a oleje za pár korun

  • 1. listopadu 2018 | 10:00

    Také jste propadli kouzlu přírodní kosmetiky? Nejlepší je to, že většina přípravků má vícero využití, a tak například propolisovou mast využijete jako krém, ale i jako balzám na rty. Víte, na co je dobrý makový olej a že kozí mléko je prospěšné pleti?

    Chladnější podzimní a zimní dny jsou ideálním obdobím na to, abyste lehčí krémy vyměnili za výživné přírodní oleje. Nejen, že neobsahují žádnou chemii, takže jsou k pleti daleko šetrnější, ale také ji promastí, uzamknou v ní vodu, aby byla hydratovaní a ochrání ji před chladem a škodlivými látkami z ovzduší. Jakou přírodní kosmetiku se vyplatí vyzkoušet? Čtěte dál!

  • Propolis

    Tradiční propolisová mast Dr. Dudek, 59 Kč (30 ml). Koupíte na www.dr-dudek.cz.
    Autor: archiv firem

     

    Propolis vzniká, když včely staví úl, a jeho účinky na zdraví a krásu jsou potvrzené generacemi. V podobě masti má až neuvěřitelně univerzální využití. Kůži zjemňuje, regeneruje ji po slunění, hojí drobné ranky a vyhlazuje vrásky. Skvěle poslouží i na ztvrdlé paty, ale také jako balzám na rty nebo výživný pleťový krém.

  • Šípky

    Bio šípkový olej Saloos, 150 Kč (20 ml). Koupíte na www.folly.cz.
    Autor: archiv firem

     

    Šípek je nejen plný vitaminu C, ale také vitaminu A. Díky němu bude pleť rozzářená a nekonečně mladistvá! Dobře, zázraky neočekávejme, ale šípkový olej pomáhá vyhlazovat vrásky a předcházet tvorbě nových. Hodí se pro suchou a zralou pleť a vedle vrásek pomůže i v boji proti pigmentovým skvrnám nebo striím. Nezapomeňte, že přírodní oleje je nutné nanášet vždy na navlhčenou pleť, aby se lépe vstřebaly a mohly v pokožce uzamknout vlhkost.

  • Med

    Šampuk Honey I Washed My Hair LUSH, 265 Kč (55 g). Koupíte na cz.lush.com.
    Autor: archiv firem

     

    Med můžete použít jak na pleť, tak i na vlasy. Díky němu budou lesklé, vyživené a jemné na dotek. Vyzkoušejte například šampuk, neboli tuhý šampon. Je jako dělaný na cestování, protože s sebou netaháte těžkou lahvičku. Používá se jako klasické mýdlo, akorát místo v rukou ho mydlíte po vlasech.

  • Levandule

    Hydratační krém s levandulí Ryror, 125 Kč (50 ml). Koupíte na www.eshop.ryor.cz.
    Autor: archiv firem

     

    Levandule je známá svými zklidňujícími účinky jak na psychiku, tak i na pleť. Využít ji můžete v podobě levandulové vody, která pleť čistí a působí protizánětlivě, nebo v podobě hydratačního krému. Bude svědčit pleti se sklonem k podráždění a začervenání.

  • Okurka

    Hydratační pleťový krém & maska 2 v 1 Manufaktura Okurka, 229 Kč (50 ml). Koupíte na www.manufaktura.cz
    Autor: archiv firem

     

    Slupkou z okurky si čelo osvěžil snad každý. A jak je to příjemné! Pleti prospívá v několika směrech: hojí podráždění místa, hydratuje ji, chrání ji před volnými radikály, a tudíž brání jejímu stárnutí. Obsahuje antioxidanty, vitaminy a minerály a pleť čistí, zjemňuje ji tak, že bude působit rozzářeně.

  • Kozí mléko

    Denní hydratační krém s tvarohem Le Chaton, 325 Kč (50 g). Koupíte na www.lachevre.eu
    Autor: archiv firem

     

    Věděli jste, že kozí mléko je pro pleť něco jako elixír mládí? Syrovátka, tuk a tvaroh z kozího mléka obsahují látky, které pleti nesmírně prospívají. Chrání ji před škodlivými vlivy vnějšího prostředí, zpomalují proces stárnutí a pokožku hydratují.

  • Mák

    Makový olej Havlíkova apotéka, 118 Kč (30 ml). Koupíte na www.havlikovaapoteka.cz.
    Autor: archiv firem

     

    Makový olej je dalším z pomocníků, kteří vám pomůžou získat skvělou pleť. Olej má na pleť regenerační účinky, zjemňuje ji a působí protizánětlivě. Proto se hodí i jako péče proti akné nebo ekzémům. Nemusíte se ale v jeho použití omezovat jen na pleť. Skvěle vyživí i suché konečky vlasů nebo kůži spálenou po opalování.

     

     

  • Růže

    Tělové mléko Růže, Yves Rocher, 260 Kč (200 ml), koupíte na www.yves-rocher.cz
    Autor: archiv firem

     

    Péče o pleť obsahující výtažky z růže se hodí zejména pro citlivou pokožku. Pleť zklidňuje, regeneruje, pomáhá bojovat proti vráskám a také proti rozšířeným žilkám. V případě tělového mléka zanechá vaši pokožku nejen hebkou, ale také krásně provoněnou.

     

  • Rakytník

     

    Rakytníkový pěstíci olej Weleda, 399 Kč (100 ml). Koupíte na www.weleda.cz.
    Autor: archiv firem

    Rakytník umí skvěle posílit naši imunitu, ale i pokožku. Pomáhá její regeneraci a hydratuje ji. Dostává vaše pokožka zabrat a máte ji neustále vysušenou? Můžete si pořídit rakytníkový olej, který se hodí pro namáhanou a velmi suchou pokožku. 

     

  • Konopí

    Regenerační konopná mast Dr.Dudek, 59 Kč (50 ml). Koupíte na www.dr-dudek.cz.
    Autor: archiv firem

     

    Konopí má v kosmetice nezastupitelné místo. V podobě masti se postará o suchou pokožku, zažene problémy s ekzémy nebo i lupénkou. Pomůže ale i unaveným svalům a kloubům, takže mast je skvělá k masážím.

     

     
  • Mumio

     

    Mumio mast
    Autor: archiv firem

    Mumio mast obsahuje okolo osmdesáti položek z minerální i organické sféry. Zahrnuje zejména fosfor, železo, vápník, hořčík, sodík, draslík a dusík a zároveň významné aminokyseliny, vitaminy a éterické oleje. Soubory těchto látek se vyznačují výraznými regeneračními, hojivými, ochrannými a protizánětlivými účinky. Je vhodná na suchou, citlivou pleť a drobná poranění. Používá se k regeneraci a výživě suché pleti a při akné.

     

Autor: red
Diskuse ke článku
.